Itt van Bard, a ChatGPT Google-féle riválisa

Miután a ChatGPT nagyot ment a felhasználók körében, a Google is úgy döntött, ideje van Bard bemutatásának. 

Az álhíreket is sikeresen gyártó ChatGPT sikere megkérdőjelezhetetlen, hiszen még a munkahelyeken is egy csomóan azzal voltak elfoglalva az elmúlt napokban-hetekben, hogy kérdéseket tegyenek fel a mesterséges intelligenciának, ami általában egészen kreatív válaszokat ad. Várható volt hát, hogy a Google, mint az egyik legnagyobb technológiai vállalat, előrukkol a saját chatbotjával, aminek a Bard nevet adta. „A Bard arra törekszik, hogy egyesítse a világ széleskörű tudását a nagy nyelvi modelljeink erejével, intelligenciájával és kreativitásával. A webről származó információkból merít, hogy friss, kiváló minőségű válaszokat adjon” – tweetelte hétfőn Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója.


A gigacég chatbotja a nagyközönség számára a következő hetekben válik elérhetővé, de addig is rendelkezésre áll azoknak, akik részt vesznek a tesztelésében. Sundar Pichai vezérigazgató blogbejegyzése szerint a botjuk a LaMDA egy könnyített változatát használja. Ez a modell kevesebb számítási teljesítményt használ, így több emberre skálázható, tehát több visszajelzést is adhat. Pichai szerint ez a visszajelzés kulcsfontosságú lesz a Google „magas minőségi, biztonsági és a valós információkkal való megalapozottság követelményeinek” teljesítése szempontjából. A Google szóvivője pedig úgy fogalmazott a téma kapcsán, hogy a cél egyelőre nem az hogy keressenek a technológián, mert a vállalat egészséges online ökoszisztémát szeretne. Mindeközben a Microsoft sem ácsorog egyhelyben, hiszen a hírek szerint azon dolgozik, hogy a saját technológiájába integrálja a ChatGPT-t.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?