Egyre nagyobb a botrány a Tesla körül – már a Twitter is belebonyolódott

Külföldi lapértesülés szerint a Tesla megkérdőjelezhető módon kirúgott munkatársai panaszt nyújtottak be, arra hivatkozva, hogy a Twitter titokban blokkolta a frissen létrehozott szakszervezeti fiókjukat. 

A Tesla New York állambeli Buffalóban működő üzemének dolgozói közül többeket elküldtek a cégől, miután bejelentették: szakszervezetet akarnak létrehozni a New York államban tevékenykedő Workers United Upstate New York ernyőszakszervezet alatt. A munkavállalók szerint a Tesla kirúgással torolta meg szakszervezeti törekvéseiket, ám nem ez az egyetlen intézkedés, amit ellenük hoztak. A Vice News szerint a Tesla dolgozói panaszt nyújtottak be a Nemzeti Munkaügyi Kapcsolatok Tanácsához (NLRB), amelyben azzal vádolják a Twittert, hogy az titokban blokkolta frissen létrehozott szakszervezeti fiókjuk láthatóságát. A dolgozók február 14-én jelentették be szakszervezetbe tömörülési szándékukat, Twitter fiókjuk pedig már másnap nem jelent meg a keresési eredmények között, jelezve, hogy a fiókjukat titokban blokkolták.


Fotó: Tesla Gigafactory 2

A Tesla és a Twitter is Elon Musk milliárdos üzletember kezében van, aki korábban több alkalommal is nyíltan szembehelyezkedett a szakszervezetekkel. A Tesla hivatalos közleménye szerint a dolgozókat azért küldték el, mert rosszul teljesítettek a féléves teljesítményértékelésen.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?