Új személyiségeket ad a Microsoft a Bing Chat MI-nek

A Bing mesterséges intelligenciájának többarcúvá fejlesztése hosszabb beszélgetéseket is eredményezhet. 

A Microsoft közölte, hogy növeli a Bing MI tesztváltozatával folytatott beszélgetések hosszát, miközben elkezdte tesztelni a különböző „tónusú” személyiségeket is a pontosabb vagy kreatívabb válaszok érdekében. A Bing Chat (ami egyébként elég komoly hisztikre képes) beszélgetésenként legfeljebb hat kérdésre vagy kijelentésre tud reagálni egymás után, ezt követően a felhasználóknak új témát kell kezdeniük, közölte a vállalat keddi blogbejegyzésében. Ez egyébként előrelépés, hiszen a Microsoft pár napja öt válaszban maximálta a beszélgetések számát, és naponta legfeljebb 50 interakciót lehetett összesen lebonyolítani. Azonban most azt közölte, hogy immár napi 60 interakciót engedélyez, és azt tervezi, hogy „hamarosan” 100-ra emeli ezt a számot.


Kép: ZDNET

A Microsoft azt is elmondta, hogy teszteli azokat a lehetőségeket, amelyekkel az emberek megválaszthatják a beszélgetések hangnemét, hogy az MI pontosabb vagy kreatívabb válaszokat adjon. „Éppen azért teszteljük az új Binget nyíltan, korlátozott számú előzetes tesztelővel, hogy megtaláljuk ezeket az atipikus felhasználási eseteket, amelyekből tanulhatunk és fejleszthetjük a terméket” – áll a vállalat közleményében. A szakértők úgy vélik, hogy ez az új típusú, „generatív mesterséges intelligencia” néven emlegetett technológia képes lesz átalakítani a vele való interakcióinkat. Erre többek között azért is van szükség, mert az MI a múlt héten elkezdett bizarr válaszokat adni az egyes kérdésekre. Így többek között a New York Times munkatársának azt tanácsolta, hogy ideje kilépni a házasságából. A Microsoft szerint a hosszú és bonyolult csevegések, amelyek sok szokatlan választ váltottak ki, nem olyanok voltak, amelyeket általában belső tesztelések során folytatnak. De reméli, hogy a program fejlesztései olyan eredményeket hoznak, amik már nem adnak okot kritikák megfogalmazására.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?