A szuszt is kipréseli az emberből a Tesla Model S Plaid

Ízlelgessük kicsit, hogy álló helyzetből 267 km/h-ra mindössze 14 másodperc alatt gyorsul a Tesla Model S Plaid. 

Nem kérdés, hogy az elektromos autók piacára meghatározó szereppel bírt a Tesla Model S, hiszen nagyjából az első olyan jármű volt ebben a szegmensben, ami valóban értelmezhető hatótávolságot tudott egy feltöltéssel. Arról nem is beszélve, hogy nagyjából űrtechnológia volt minden addigi autóhoz képest. Attól pedig tekintsünk el, hogy a cég feje, Elon Musk az elmúlt néhány hónapban egyfolytában igyekezett meggyőzni a világot arról, hogy neki bizony teljesen megbomlott az agya. Koncentráljunk inkább arra, hogy menetteljesítményeiben mire képes egy Tesla Model S Plaid. Nos, arra, ami az alábbi videóban látható.


Az autó hárommotoros elrendezéssel működik, ami azt jelenti, hogy az első tengelynél egy, hátul pedig két elektromos erőforrás biztosítja a hajtást. Ezek együttesen 1020 lóerőt, és 1200-nál is több Nm-t biztosítanak, ami finoman szólva is bitang menetteljesítményeket eredményez. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy bő két másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/h-ra, de ahhoz is csak 14 másodpercre van szüksége, hogy elérje a 267 km/h-t. Beszédes az is, hogy 90 km/h-ról 220-ra is mindössze 4,5 másodperc telik el, ami már egész komoly G-ket jelent erőhatások tekintetében. Mint látható a felvételen, az autó egy igen fura, a gyártó által Yoke-nak nevezett kormányt kapott, és a szokásos bajuszkapcsolók sincsenek benne. Ez vélhetőleg komoly megszokást igényel, de elvileg lehet rendelni hagyományos kormánnyal is.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?