Döbbenet, már ilyen is van: laboratóriumban előállított bacon

A hamis bacon laborban termesztett zsír és növényi összetevők kombinációjából készül. 

Az elmúlt években sorra jelennek meg az olyan cégek a piacon, amelyek növényi húsalternatívákkal kísérleteznek annak érdekében, hogy megoldást kínáljanak az állattenyésztés visszaszorítására. A vegán húspótlók mellett azonban az állati sejtekből növesztett hús is egyre inkább előtérbe kerül, melyet élő állat leölése nélkül, ám annak szöveteiből, bioreaktorokban állítanak elő.


A Mission Barns biotechnológiai startup a bacon alternatíváját alkotta meg, amely 10 százalékban tartalmazza a laboratóriumban előállított zsírt, nagyobbrészt pedig növényi fehérjékből készül. A startup szerint a zsírt sokkal könnyebb előállítani, mint a húst laboratóriumi körülmények között, mivel csak egyféle sejtet tartalmaz.

Fotó: Mission Barns

A laboratórium termesztett hús gondolata megosztja a fogyasztókat, ráadásul az eljárás még mindig nem tudott elterjedni, mivel a termékek előállításának nagyon magas költségei vannak.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?