Mérnök hallgatókat díjazott a Bosch

Átadták a Bosch-díjakat a Miskolci Egyetemen: a Gépészmérnöki és Informatikai Kar, valamint a Gazdaságtudományi Kar diplomaosztó ünnepségén egy-egy kimagasló eredménnyel végzett hallgató kapta meg az elismerést.

A díjat félévről félévre olyan hallgatók nyerhetik el, akik tanulmányaik során nemcsak kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, hanem kutatási tevékenységet vagy egyéb közéleti, szociális, társadalmi munkát is végeztek – írja a vállalat közleményében. Az elismerés, amelyre végzősök pályázhatnak, pénzjutalommal jár, és a nyertesek részt vehetnek egy állásinterjún a Robert Bosch Power Tool Kft.-nél. Ez alkalommal Veres Dominika és Havellant András Marcell vehette át a díjat Fükő Lászlótól, a vállalat ügyvezető igazgatójától, valamint Tóthné Vankucz Mariannától, a vállalat HR vezetőjétől.


bosch hallgató

Az elektromos kéziszerszámokat, akkumulátorokat is gyártó Robert Bosch Power Tool Kft. és a Miskolci Egyetem már több mint tíz éve működik együtt. A vállalat elsősorban a gyakorlati tapasztalatszerzésben segíti a hallgatókat. Gyakornoki programot tart fenn, részt vesz a felsőfokú duális képzésben, tanszéket működtet. A gyár tavaly ősszel megerősítette stratégiai együttműködését az egyetemmel.

bosch hallgató

A duális felsőfokú programban a hallgatók már az első félévtől kezdve vállalati körülmények között bővíthetik elméleti tudásukat, amelyben a Bosch mentorai segítik őket. A vállalat és az egyetem közös képzést is indított 2021-ben, a logisztikai csomagolásfejlesztő képzés és a szakmérnök szakirányú továbbképzés is megfelel a legkorszerűbb piaci igényeknek. Az egyetemen 2004 óta működik a Robert Bosch Mechatronikai Tanszék, amelynek elindításában és a labor felszerelésében is tevékeny részt vállalt a cég.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?