Korlátozza a tinik platformon töltött idejét a TikTok

A TikTok új funkciókat jelentett be, amelyek segítenek a tinédzsereknek a platformon töltött idő korlátozásában. 

Napi 60 perc időkorlátot állít be a TikTok 18 éven aluli felhasználói számára – írja az Engadget. A változtatással a tinédzserek továbbra is megkerülhetik az időkorlátot, ám ebben az esetben meg kell adniuk egy jelszót arra az eshetőségre, ha tovább szeretnék használni a platformot. Emellett, ha úgy is döntenek, hogy teljesen kikapcsolják a funkciót, a TikTok megkéri őket, hogy állítsanak be korlátozást, ha 100 percnél többet töltenek az alkalmazásban.


Továbbá a közösségi média vállalat egy új szülői felügyelet funkciót is bevezet, amely lehetővé teszi a szülők számára, hogy nyomon kövessék gyermekeik tevékenységét az oldalon. Megnézhetik például, mennyi időt töltenek a platformon, időkorlátot is beállíthatnak a számukra, továbbá statisztikákat is nézhetnek arra vonatkozóan, milyen gyakran nyitják meg, és a nap mely szakaszaiban használják legtöbbször az alkalmazást. A szülők azt is beállíthatják, hogy gyermekeik mikor kaphatnak értesítéseket, valamint kiszűrhetik azokat a témákat, amelyeket nem szeretnének, hogy megjelenjenek a hírcsatornában.

Az elmúlt években több fiatalokat védő funkciót is bevezettek a közösségi oldalak. Ezekre  azután került sor, hogy a Facebook (mostani nevén Meta Platforms) körül hatalmas káosz alakult ki 2021 őszén, mivel kiderült, hogy sorozatosan visszatartották arra vonatkozó bizonyítékait, hogy az Instagram rontja felhasználóinak, főként a tinédzser lányoknak az önmagukról alkotott testképét.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?