Visszakerült a „boltba” a szovjet várósépítős játék!

Egy dühös gamer addig mószerolt egy szovjet városépítős játékot, hogy annak a Steam-ről és a YouTube-ról is mennie kellett. Mostanáig!

Létezik egy olyan – egyébként egészen hiánypótlónak nevezhető – játék, ami a Workers & Resources: Soviet Republic címet viseli. Nem friss, hiszen négy éve építhetjük vele a szovjet szocializmust, és nagyon jó is, hiszen a bő 9 ezer felhasználói értékelés összesítésében nagyon pozitívként jelenik meg. Csakhogy mindig van valaki, akinek bele kell köpni a levesbe, és így történt ez most is. A múlt hónap elég nehéz időszak lehetett a fejlesztőknek, mivel egy korábbi rajongójuk addig folytatta kitartó aknamunkáját, hogy a játék lekerült a Steamről. Ami igen nagy csapás egy olyan csapatnak, akiknek a megélhetése attól függ, hogy ott vannak-e a világ legnagyobb online videojáték-boltjában. A szlovák 3Division csapat posztja szerint játékosközösségük egy korábban megbecsült tagja kezdett magánakcióba. A történet onnan indul, hogy ez az illető számos javaslattal látta el a fejlesztőket, hogy miként lehetne még realisztikusabbá tenni az élményt.


Kép: Steam

Ők azzal válaszoltak, hogy már dolgoznak egy szinte ugyanezt biztosító frissítésen. Ám ennek ellenére belementek abba, hogy az illető neve is szerepeljen a stáblistában, elismerve ezzel a közösségben betöltött kiemelkedő szerepét. Csakhogy ezt a gamer úgy értelmezte, hogy azonnal beemelik a credits-be, a fejlesztők szándéka viszont az volt, hogy majd ha kijön a frissítés, akkor kerül bele. Emberünk pedig éktelen haragra gerjedt, és addig ügyeskedett, hogy a játékot népszerűsítő legismertebb influenszer videói is lekerültek a YouTube-ról, nem is beszélve az egyéb helyeken felbukkanó előzetesekről, egyéb játékmenet videókról. De a legnagyobb csapás mégis az volt, hogy a Steam is eltüntette a kínálatból a Workers & Resources: Soviet Republic-ot. Ám most visszakerült, és bátran ajánljuk mindenkinek, hogy aki vevő a zsánerre, az ruházzon be rá.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?