90 millió tonna CO2-kibocsátást előzött meg egyetlen cég

A Schneider Electric legújabb fenntarthatósági jelentése szerint csak tavaly több mint 90 millió tonna CO2-kibocsátás megelőzésében működött közre, és a cég összes csomagolásának 45 százaléka ma már egyszer használatos műanyag nélkül, újrahasznosított kartonpapírból készül.

A Schneider Electric kiadta a tavalyi negyedik negyedévre vonatkozó fenntarthatósági jelentését, mely alapján a cég a 2025-ig kitűzött célok megvalósításában az eredetileg tervezettnél előrébb tart. A „Schneider Sustainability Impact” (SSI) program részeként 11 globális célt fogalmaztak meg, amelyeket 2025-ig kell teljesíteni. A vállalások megvalósulásához vezető úton 2022 végére a 10-es skálán 4,70-es érték elérése volt a cél, a Schneider Electric pedig 4,91-es értékkel zárta a múlt évet.


Az SSI részeként a vállalat célul tűzte ki többek között, hogy 2025-ig támogatja ügyfeleit abban, hogy összesen 800 millió tonna CO2-kibocsátást kerüljenek el. Ennek a feladatnak a teljesítésében már több mint félúton jár a társaság, 2018 óta 440 millió tonna CO2-kibocsátás elkerülését segítették, csak a múlt évben több mint 90 millió tonna volt ez az érték, az utolsó negyedévben pedig 33 millió tonna.

A tavalyi év egy másik jelentős előrelépése a fenntartható csomagolás területén történt. A vállalat összes csomagolásának 45 százaléka ma már egyszer használatos műanyag nélkül, újrahasznosított kartonpapír használatával készül, szemben a 2021-es 21 százalékos aránnyal.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?