Hollandia burkoltan igyekszik gáncsot vetni Kínának

Hollandia nincs egyszerű helyzetben, hiszen az Egyesült Államok nyomásának engedve neki is kezdeni kell valamit Kínával. 

Az Egyesült Államok nyomására Hollandia kormánya bejelentette, új korlátozásokat tervez bevezetni az országban székhellyel rendelkező olyan vállalatokkal kapcsolatban, amelyek félvezetők exportjával foglalkoznak. Habár ez így nincs kimondva, de elsősorban az ASML-re kell gondolni, ami monopóliummal rendelkezik a rendkívül fejlett chip-litográfiák területén. A következő hónapokban hatályba lépő új szabályok értelmében az ASML-nek és másoknak engedélyt kell majd kérniük bizonyos technológiák, köztük „a legfejlettebb Deep Ultra Violet (DUV)” kivitelére.


Kép: Taipei Times

Bár a holland kormány nem nevezte meg, melyik ország lehet az új szabályozás kárvallottja, az nem igazán kérdés, hogy valójában ez Kínának fájna a legjobban. Hozzá kell tenni, hogy az ASML-nek már korábban is megtiltották, hogy a legfejlettebb EUV litográfiai gépeit Kínába exportálja. A vállalat a közleményében azt mondta,  még mindig vár a „legfejlettebb” kifejezés pontos meghatározására a DUV-technológiájával kapcsolatban, de úgy értelmezi, hogy az a „kritikus merítéses” technológiájára vonatkozik, amelyet az ASML a Twinscan NXT:2000i és az azt követő rendszereivel definiál. Régóta megy a huzavona Kína és a nyugati országok között, amelyeket eddig egyébként leginkább az 5G eszközök kapcsán figyelhettünk meg. Az ázsiai ország ellehetetlenítésére irányuló harcot Donald Trump kezdte meg, de többek között az Egyesült Királyság is kiállt amellett, hogy kínai 5G eszközök ne kerüljenek be a legújabb generációs hálózatába.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?