Az Aston Martin mérnökei készítik a vázat a Lenovo új munkaállomásaihoz

A Lenovo a mai napon bejelentette a ThinkStation PX, P7 és P5 termékeket, a vállalat eddigi legfejlettebb asztali munkaállomásainak új, technológiailag legfejlettebb készülékeit. 

A munkaállomások életre keltése kapcsán a Lenovo együttműködésbe lépett ügyfelével, a csúcskategóriás termékek kapcsán piacvezető autógyártó vállalattal, az Aston Martinnal, hogy közösen alkossák meg az új ThinkStation vázat. A lehető legnagyobb teljesítmény elérése érdekében a váz 3D rácsát az Aston Martin ikonikus DBS sportautója ihlette, a nagyteljesítményű autóipari szegmensből származó tervezési ismereteket alkalmazva egy asztali munkaállomás megalkotásához. Az újratervezett légterelők és a nagyobb 3D hatszögletes szellőzőnyílások, valamint a Lenovo szabadalmaztatott háromcsatornás hűtőrendszere akadálytalan légáramlást tesznek lehetővé – így biztosítva a hideg levegő maximális be- és a meleg levegő maximális kiáramlását. Ennek eredményeképpen az ikonikus ház maximalizálja a CPU-k, GPU-k, memóriák és tárolók teljesítményét. Emellett mindhárom új munkaállomás innovatív, moduláris kialakítású, elölről hozzáférhető meghajtókkal rendelkezik a könnyű szervizelhetőség és a frissítési rugalmasság érdekében.


Lenovo ThinkStation PX

A Lenovo ThinkStation PX a Lenovo legmagasabb szintű, zászlóshajó munkaállomás termékkínálata, amely a Lenovo munkaállomások korábbi generációinál több magot és bővíthetőséget támogató, extrém teljesítményszintet ér el. A Rack-optimalizált ThinkStation PX biztosítja az asztali és adatközponti környezetekhez szükséges rugalmasságot, lehetővé téve a zökkenőmentes átmenetet a kettő között. A sokoldalú új munkaállomást a legújabb, 4. generációs Intel® Xeon® Scalable processzorok vezérlik, amelyek akár 120 CPU-magot kínálnak, és 53%-os átlagos teljesítménynövekedéssel büszkélkedhetnek az előző generációhoz képest. A ThinkStation PX emellett támogatja az akár négy darab két slotos NVIDIA RTX™ 6000 Ada generációs GPU-t, így a felhasználók a mai munkakörnyezetekre jellemző legösszetettebb munkafolyamatokat is képesek kezelni és végrehajtani, beleértve a kreatív befejezést és a CAE-szimulációt. Az új asztali munkaállomás akár 4 TB DDR5 memóriával és a PCIe Gen 5 sávokon keresztül elérhető ultragyors sávszélességgel rugalmasságot biztosít a többfelhasználós virtualizációhoz hibrid munkafolyamat-környezetekben – akár az adatközpontban, akár az asztali számítógép alatti szőnyegklaszterekben. Ezen felül a munkaállomás hatékony 1850 W-os tápegységet és opcionális tápegységeket is kínál.

Lenovo ThinkStation P7

A ThinkStation P7 a legújabb Intel® Xeon® W processzorokkal ellátott, áttörést jelentő új számítási architektúrával rendelkezik, amely akár 56 magot is támogat egyetlen foglalatban. A korábban jellemzően szerverekre vagy felhőalapú erőforrásokat használó munkafolyamatok legszigorúbb teljesítmény- és megbízhatósági kihívásainak meghaladására tervezett ThinkStation P7 rack-optimalizált, 4U méretű házban, különféle asztali és adatközponti környezetekben való használatra is alkalmas. Az akár három kétfoglalatos NVIDIA RTX™ 6000 Ada generációs GPU támogatásával a ThinkStation P7 ideális a tartalomkészítők, építészek, tervezők, mérnökök és adattudósok számára, akiknek a lehető legnagyobb grafikai, vizualizációs, valós idejű renderelési, CAE és AI teljesítményre van szükségük. A ThinkStation P7 az autóipari formatervezéstől és a számítási áramlástani elemzéstől kezdve a komplex videokészítési és renderelési munkafolyamatokig a legkeményebb kihívásoknak is megfelel.

Fotó: Lenovo

Lenovo ThinkStation P5

A ThinkStation P5 asztali munkaállomást számos iparági vertikális területre tervezték oly módon, hogy megfeleljen a felhasználók magasabb szintű teljesítményre, IT-bővíthetőségre és egyszerű vállalati menedzsmentre vonatkozó igényeinek. A következő generációs munkaállomás újonnan tervezett vázzal, a legújabb, akár 24 magot kínáló Intel® Xeon® W processzorokkal és akár két NVIDIA RTX A6000 professzionális grafikus kártya támogatásával rendelkezik. A nagy sebességű DDR5 memória és a PCIe Gen 5 sávszélesség rendkívüli konfigurálhatóságot biztosít, amely a végfelhasználók egyedi igényeit szolgálja ki. Az építészek, tervezők, mérnökök és kreatívok számára egyaránt optimalizált munkaállomás a szilárd modellezés és a számításigényes feladatok, köztük a BIM, az összetett 3D CAD, a valóságmegragadás és a térbeli vizualizáció, a vizuális effektek és az éles bevetések terén egyaránt kitűnő választás.

A három új munkaállomás 2023 májusától lesz elérhető.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?