Irgalmatlan pénzbe kerülhet a Huawei kigolyózása

A németek számára anyagilag eléggé fájhat, ha valóban ki szeretnék gyomlálni a Huawei technológiáit a hálózataikból. 

Amikor a brit kormány 2020-ban úgy döntött, hogy nem kívánja a Huawei jelenlétét az 5G hálózatokban, és 2027-ig az addig telepített kínai technológiákat is teljes egészében le kell cserélni, még relatíve az 5G elején voltak. Éppen ezért mindössze 500 millió fontra lehetett tenni az ezzel kapcsolatos költségeket az országban. A németek viszont messze nincsenek ilyen könnyű helyzetben, hiszen a Deutsche Telekom nemrég közzétett jelentése szerint a lakosság 94,8 százalékát érik el 5G-vel. A Telefónica esetében ez a szám 75 százalék, míg a Vodafone az év elején 80 százalékkal büszkélkedett.


németek
Kép: INFOSTAT

Ezzel persze semmi gond nem lenne, ha az ötödik generációs hálózatának berendezésit az Ericsson vagy a Nokia adta volna. Csakhogy a Strand Consult adatai szerint Németország 5G hálózati berendezéseinek közel 60 százalékát a Huawei adja. Az országban jelenleg megtalálható 134 ezer 5G antennából 80 ezret a kínai gyártó adott. A Handelsblatt értesülései szerint ezek kigyomlálása a hálózatból nagyjából  3 milliárd euróba fájna, és 5 évig tartana. Hozzá kell tenni, a Handelsblatt állításai egy olyan jelentésre hivatkoznak, ami az Armageddon kódnevet viseli. A német helyzet ilyen jellegű alakulása vagy a vállalatvezetők előrelátásának hiányáról, vagy a kormány és az iparági szereplők közötti súlyos kommunikációs kudarcról árulkodhat. Egyébként kínai hálózati eszközökből leginkább Angela Merkel kancellársága alatt sikerült bevásárolni, mint ahogyan az ő munkássága közben sikerült a németeknek súlyos gázfüggőséget kialakítani az oroszokkal.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?