Három hónap alatt másodjára lesz tömeges leépítés az Amazonnál: az óriásvállalat 9 ezer álláshely leépítését tervezi a költségek csökkentse jegyében. 

Január közepén történelmének legnagyobb tömeges leépítését jelentette be az Amazon, a költségcsökkentés-jegyében 18 ezer munkahelyet szüntettek meg. A világ legnagyobb online kiskereskedője a következő hónapokban újabb 9000 ezer fő leépítését tervezi, mellyel 27 ezerre bővül majd az elbocsátott dolgozók száma. Andy Jassy, az Amazon vezérigazgatója a cég honlapján közzétett nyilatkozatában a bizonytalan gazdasági helyzetre hivatkozott.

A nyilatkozat nem részletezi, hogy mely országokban veszítik el a dolgozók az állásukat, de minden bizonnyal Európát is érinteni fogja a leépítés.

Az elmúlt bő fél évben több technológiai nagyvállalat is tömeges leépítéseket jelentett be, többek közt a Microsoft, a Twitter, valamint a Meta, a Facebook anyacége is. Utóbbi nagyvállalat karácsony előtt 11 ezer főt küldött el, majd márciusban újabb 10 ezer munkahely megszüntetését jelentette be.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!