Megválasztották a legsportosabb hazai céget

A Bosch idén negyedszer állt a dobogó legfelső fokára a BSI (Budapest Sportiroda) által meghirdetett, kifejezetten cégeket, vállalatokat, intézményeket és munkahelyi közösségeket célzó „Fut a cég” országos megmérettetésén.

Közismert tény, hogy a sportnak számtalan előnye van: a rendszeres testedzés nemcsak szervezetünkre, hanem a hangulatunkra, közérzetünkre, sőt a teljesítményünkre, munkánkra is pozitívan hat. Kutatások azt is alátámasztják, hogy a sport a munkahelyi motivációt, ezzel együtt a kreativitást, produktivitást is növeli és nem utolsósorban közösségformáló ereje van.


A Bosch 2013-ban alapított, KSF (Kultur, Sport und Freizeit – vagyis Kultúra, Sport, Szabadidő) névre hallgató önszerveződő sportközössége kezdetben azt a célt tűzte ki, hogy rendszeresen átmozgassa a kollégákat – erre a KSF elindulásakor 8 sportágban volt lehetőség – írja a vállalat közleményében. Ez a közösség mára mintegy 2000 főt számlál és közel 50 különböző sport-, kulturális, és szabadidős tevékenységet szervez.

Fut a cég
Fotó: Bosch Media Service

5+1 ok, amiért a munkahelyi sportolással mindenki jól jár
A Bosch sportközösségének tapasztalata alapján a rendszeres sport az egészségre gyakorolt pozitív hatása mellett magával hozza a munkahelyi sikereket is. Mi az az 5+1 terület, amit a sporttal fejleszthetünk és a munkában is hasznosíthatunk?

  1. Rendszeresség: a sportban megszokott rendszeresség, tervezés a munkában is jól kamatoztatható.
  2. Kitartás: az edzések fejlesztik a kitartásunkat, így könnyebben bírjuk a munkahelyi terhelést is.
  3. Megküzdés: a sport által megtanuljuk, hogy a siker nem mindig jön magától. Emiatt a munkában is könnyebben állunk helyt a nehezebb időszakokban.
  4. Időbeosztás: a szoros napirendbe sokszor nem könnyű beilleszteni a rendszeres edzéseket, a megfelelő időgazdálkodás elsajátítása a munkahelyi feladatok elvégzésében is segítségünkre lehet.
  5. Munka/magánélet egyensúlya: a sport beiktatása hozzájárul a munka és a magánélet egyensúlyának stabilizálásához, hosszú távon pedig a kiégés megelőzéséhez.

5+1. Együttgondolkodás, csapatmunka: a sport a vállalatok teljesítményét is javítja, mert a munkatársak így egy nagyobb közösség részei lehetnek, ahol a csapattagok egymást támogatják és együtt küzdenek a kitűzött célokért. Ez az összetartó erő a munkában is elősegíti a közös sikert.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?