Elküldi metaverzumos részlegének dolgozóit a Disney

A következő két hónapban 7000 dolgozójától válik meg a Disney, melynek részeként a metaverzummal foglakozó részlegének is búcsút int a szórakoztatóipari vállalat.

Közel másfél éve annak, hogy Mark Zuckerberg, a leginkább közösségi oldalairól ismert Meta vezérigazgatója új vizekre kormányozta a céget, és megkezdte az úgynevezett metaverzum kiépítését. A hatalmas médiavisszhang és a hangzatos ígéretek meghozták az eredményüket: a vállalatok egymás után jelentették be saját metaverzum-ötleteiket, többek között a rajzfilmjeiről közismert Disney is úgy érezte, hogy haladni kell a korral, és a metaverzum lesz a történetmesélés legújabb módszere. A munkára, játékra és kapcsolattartásra szánt új virtuális világ az elmúlt hónapokban azonban érezhetően parkolópályára került, még az „ötletgazda” Mark Zuckerberg is gyanúsan hallgat a témáról, miközben a mesterséges intelligencia egyre többször hangzik el a szájából.


Most a The Wall Street Journal írt arról, hogy a Disney egy tömeges leépítés részeként a metaverzumos részleget is megszünteti. Az 50 fős csapat minden tagjának felmondtak, egyedül a részleget vezető Mike White-nak kegyelmeztek meg, bár arról egyelőre nem tudni, hogy ő milyen pozícióban marad a cégnél.

Bob Capek vezérigazgató korábban arról beszélt, hogy a történetmesélés következő nagy mérföldköve lesz a metaverzum, amellyel a nézők egy egészen újfajta módon kapcsolódhatnak be a történeteikbe.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?