Pokol vár rá: Élve fogják eltemetni a szivárogtató informatikust

Jack Teixeira motivációi egyelőre ismeretlenek, de a kémekkel, és hazaárulókkal nem bánnak kesztyűs kézzel az Egyesült Államokban. A Pentagon Leak botrányt nagyon meg fogja bánni. 

Az évtized egyik legdurvább amerikai katonai botrányát robbantotta ki Jack Teixeira, a Nemzeti Gárda informatikusa. A férfi minősített, bizalmas és titkos dokumentumokat lopott el, fényképezett le és közülük jó néhányat nyilvánosságra hozott. Az ügyet csak Pentagon Leak néven emlegetik, de egyenlőre azt sem lehet tudni, hogy pontosan milyen anyagokhoz fért hozzá és azokkal mit csinált. A motivációi egyelőre ismeretlenek, egyes teóriák szerint csak egy szerencsétlen incel balfék, aki tinédzser gamereknek akart felvágni. Más pletykák szerint buzgón hangoztatta, hogy az Egyesült Államok rossz irányba halad, így lehet, hogy politikai megfontolások vezették. Mindenesetre a hazájának (?) és annak szövetségeseinek óriási károkat okozott.


Jack Teixeira
Jack Teixeira letartóztatása

A hozzá hasonlókat kémekként, hazaárulóként kezelik, a sorsuk pedig pokoli. Supermax fokozatú büntetésvégrehajtási intézetben helyezik el őket, a legmagasabb biztonsági fokozaton. Olyan emberként kezelik, aki puszta létével fenyegette az Egyesült Államok és annak állampolgárainak biztonságát, és így is bánnak vele. Nem büntetni akarnak, hanem elsősorban példát statuálni, hogy hasonló, soha senkinek még csak eszébe se jusson.
Ez azt jelenti, hogy egy 3-4 négyzetméteres magánzárkában kell leülni a büntetésüket. Tehát folyamatosan egyedül vannak, egy olyan helyen, ahol minden, még az ágy is betonból van. Szórakozási lehetőség nincs, a cellákban van tv, de azt a személyzet kapcsolja ki- és be, és csupán vallási műsorokat sugároznak rajta.

pentagon leak
Ilyen helyen fog élni, talán élete végéig.

A zuhanyt sem az elítélt szabályozza, akkor fürödhet, amikor megengedik neki a vizet, a wc pedig az ágy végében található. Természetesen a cella be van kamerázva, és a nap minden percében megfigyelik.

pentagon leak
pentagon leak

Naponta egy órára mehet ki „sétálni”: megbilincselve kicibálják egy néhány négyzetméteres udvarra, és ott kell köröznie. Más elítéltekkel nem találkozik, a cellán nincs hagyományos ablak, csak egy durván 10 centiméteres függőleges nyílás. Havonta egyszer találkozhat látogatóval, egy személlyel. Robert Hanssen, aki az egyik leghíresebb lebukott kém, kibulizta magának, hogy ne ítéljék halálra, hanem életfogytot kapjon egy ilyen helyen. Néhány évvel később az ügyvédjén keresztül azt üzente a külvilágnak hogy azt kívánja, hogy bárcsak kivégezték volna, gyakorlatilag élve temették el. A sorsa így rosszabb a halálnál is.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?