Így használnák a kórházak az intelligens technológiákat

Egy felmérés kikutatta, milyen irányban indulnának a kórházak a modern technika által biztosított lehetőségeket használva. 

Félreértés ne essék, a Cox által végzett kutatás nem a hazai kórházakra vonatkozik, mert azoknál sok esetben már az is utópia, hogy legyen a vécében papír. A felmérés a tengerentúli egészségügyi intézményekre koncentrál, bár hozzá kell tenni, ott is komoly munkaerőhiányok akadnak, miközben a betegek elvárásainak is meg kell felelni.


Az üzemeltetés terén az egészségügyi vezetők a következő két évben az alábbi beruházásokat tervezik:

  • 5G hálózatok és csatlakoztatási megoldások (60 százalék).
  • felhőalapú technológia (50 százalék)
  • valós idejű helymeghatározási szolgáltatások – RTLS (40 százalék)

Ami a klinikai beruházásokat illeti, a mesterséges intelligencia (MI) és a gépi tanulás (ML) eszközei (57 százalék), valamint a virtuális ellátási platformok (53 százalék) érték el a következő két év beruházásainak legjobb eredményeit. A fogyasztóknak szánt technológia, mint például a ChatGPT, elismertséget és hitelességet hozott a mesterséges intelligenciának a lakosság körében, és a kórházak is igyekeznek kihasználni az MI által biztosított automatizálást és megtakarításokat.

Kép: ENISA

A kórházi vezetők 84 százaléka szerint ezek a kezdeményezések erős és pozitív hatással vannak a klinikai személyzet vonzására és megtartására. A felmérésben résztvevők fele (50 százalék) tervezi, hogy az elkövetkező két évben a felhőalapú technológiákba fektet be, a jelenleg 43 százalékos arány mellett. Az exponenciálisan növekvő kereslet által létrehozott adatrobbanás és mesterséges intelligencia azt jelenti, hogy a felhő még inkább nélkülözhetetlen. A kórházi vezetők hatvan százaléka tervezi, hogy a következő két évben magán- és nyilvános 5G hálózatokba fektet be. A válaszadók hatvan százaléka szerint az RTLS nagyon fontos eleme az intelligens kórháznak, 10 százalékuk pedig hangsúlyozza, hogy ez a legfontosabb befektetés, amelyet a kórházak vezetése megtehet.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?