Halott hírességek fizettek elő a Twitter Blue-ra

Csak néhány név azok közül, akik a Twitter szerint előfizettek havi nyolcdolláros szolgáltatásukra: Michael Jackson, Chadwick Boseman, Kobe Bryant, Barbara Walters, Anthony Bourdain és Paul Walker. 

Miután tavaly ősszel Elon Musk átvette a Twitter vezetését, nem habozott kirúgni a vezetőség felét, és alaposan átalakítani az oldal működését. Az egyik ilyen változtatás, hogy fizetőssé tette a kék pipa jelzést (pontosabban a havi nyolcdolláros Twitter Blue-előfizetés része lett), amellyel a közszereplők, cégek és civil szervezetek az eredetiségüket, valódiságukat igazolhatták. Ez a lépés azért váltott ki komoly indulatokat a felhasználókból, mert ezzel lényegében megvásárolhatóvá tett egy olyan funkciót, amely egy adott profil megbízhatóságát igazolja. Ennek folyományaként többek közt Beyoncé és a Pápa is búcsút inthetett a hitelességét igazoló kis kék pipának.


Hogy minek a hatására, egyelőre nem tudni, mindenesetre a Twitter néhány fiókja a napokban visszakapta a kék jelvényt, többek közt Stephen King, Victoria Beckham és a már említett Beyoncé is, pedig egyikük sem fizetett elő a Twitter Blue szolgáltatásra. Ez már önmagában is elég érdekes, ám semmi ahhoz képest, amiről a The Verge a minap számolt be, miszerint elhunyt hírességek nevei mellett is megjelent a hitelesítő pipa.

twitter halott hírességek
Fotó: Twitter

A portál megjegyzi, hogy a kék pipa jelzésre irányítva a kurzort, felugrik egy szöveg, amely arról biztosítja a felhasználót, hogy „a fiók ellenőrizve van, mert előfizetett a Twitter Blue szolgáltatásra, és a telefonszámot is ellenőrizték„. Mindez különösen visszatetsző és etikátlan annak fényében, hogy a Twitter még csak nem is élő, hanem elhunyt személyek feje felett fölött döntött ebben.

A fent említett Michael Jackson, Chadwick Boseman, Kobe Bryant, Barbara Walters, Anthony Bourdain és Paul Walker mellett Jamal Khashoggi szaúd-arábiai újságíró is megkapta a kék pipa jelzést. Khashoggi-t 2018 nyarán kínozták és ölték meg, miután belépett hazája konzulátusára Isztambulban.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?