Hivatalosan is bemutatták a Steam Deck riválisának szánt ROG Ally-t, amely mérete ellenére brutális teljesítménnyel kecsegtet. 

A ROG Ally belsejében egy AMD Ryzen Z1 sorozatú processzor és egy RDNA 3 grafikus kártya foglal helyet, melyekhez egy ROG Zero Gravity termikus rendszert is hozzácsaptak a mérnökök. Ez utóbbi teszi lehetővé, hogy az eszköz a könnyebb indie és a grafikailag intenzívebb AAA játékokban is garatálja a kiváló játékélményt. A fejlesztés kettős ventilátoros rendszert használ ultravékony hűtőbordákkal és nagy súrlódású hőcsövekkel, hogy az Ally bármilyen helyzetben hűvös maradjon.

A zászlóshajó játékteljesítményhez megfelelő panelre van szükség, és az Ally ebben sem okoz csalódást. A 120Hz-es full HD (1080p) panellel és Adaptive Sync támogatással a játékosok rendkívüli mozgástisztaságot élvezhetnek a gyors tempójú játékokban, fps ingadozás esetén is szakadás vagy akadozás nélkül.

rog ally
Fotó: Asus

A kijelző maximális fényereje 500 nit, így a játékosok könnyedén nyomon követhetik az eseményeket nagyobb kihívást jelentő környezetben, például a szabadban. Ez az érintőképernyős kijelző zökkenőmentesen lehetővé teszi a navigációt a Windows asztalon, amikor a játékosoknak módosítaniuk kell a beállításokat vagy telepíteniük kell a következő játékukat, alkalmazásaikat. A ROG Ally Windows 11 operációs rendszert futtat, ami azt jelenti, hogy a játékosok egyetlen eszközön hozzáférhetnek az összes kiadói könyvtárukhoz és streaming szolgáltatásaikhoz.

rog ally
Fotó: Asus

Ami a fizikai jellemzőit illeti, a kézikonzol súlya mindössze 608 gramm, az ergonómiáját pedig direkt úgy alakították ki, hogy végig kényelmes legyen kézben tartani.

A ROG Ally részletes specifikációjáról és árazásáról május 11-én rántja le a leplet a gyártó, nem sokkal utána pedig a hazai piacon is elérhetővé válik. Egyelőre annyi biztos, hogy az eszköz 1000 dollár alatti árcédulát kap majd.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!