Végülis mi baj lehet? Beépítették a ChatGPT-t a Boston Dynamics robotkutyájába

Egy programozócsapat gondolt egyet és beépítette a ChatGPT-t, a mesterséges intelligenciára épülő csevegőbotot a Boston Dynamics robotkutyájába. 

Egyre több kép és videó szeli át a netet, mire képes napjainkban a robotika, ami egyszerre lenyűgöző és kicsit talán félelmetes is. Ott van például a Boston Dynamics által fejlesztett robotkutya, Spot, amelyet számtalan dologra megtanítottak már a mérnökök: táncolni, paintballozni, ugrálókötelezni – hogy csak néhányat említsünk a sok közül. A mesterséges intelligenciával foglakozó kaliforniai cég, a Levatas most még egy lapáttal rátett: beépítették a világ legfejlettebb csevegőrobotját, a ChatGPT-t a robotkutyába.


A Levatas egyik munkatársa, a Santiago néven twitterező mérnök a közösségi médiában mutatta be, hogyan válaszol készségesen Spot a hozzá intézett kérdésekre egy beszédszintetizátor és a ChatGPT segítségével. Íme:

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?