Szennyvízből készül a környezetbarát sör

Tisztított szennyvízből készítettek sört az Egyesült Államokban. 

Az Epic OneWater Brew egy kaliforniai víztisztító cég és egy helyi sörfőzde együttműködése során jött létre – számolt be a The Guardian. A sör tisztított szennyvízből, egészen pontosan szürkevízből készül, amely a fürdőkád, a zuhanyzó, a kézmosó, a mosógép és a mosogatógép hulladékvize. A szürkevíz régóta központi téma, mivel gyűjtése és felhasználása környezetbarát és gazdaságos megoldást kínálhat a háztartásokban és az iparban egyaránt.


A sör készítői szerint bemutató termékről van szó, nem eladásra szánják, „csupán” a víz újrahasznosítási lehetőségire szeretnék vele felhívni a figyelmet. Matthew Canton, a The Guardian újságírója személyesen is letesztelte a sört, amelyet ihatónak, sőt kellemesnek titulált, és állítólag egyáltalán nem érzett rajta „zuhany vagy mosás ízt”.

sör szennyvíz
Fotó: SFGATE

Nem az Epic OneWater Brew ugyanakkor az egyetlen sör, amelyhez szennyvizet használnak fel. Szingapúrban már kereskedelmi forgalomban is kapható a NEWBrew nevű sör, amely szintén tisztított szennyvízből készül, ami állítólag teljes mértékben tiszta és egészséges.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?