Nagyágyúkkal jön Közép-Európa legnagyobb szoftverfejlesztő fesztiválja

Mára a régió legnagyobb nemzetközi, szoftverfejlesztéssel és technológiai trendekkel foglalkozó szakmai fesztiváljává nőtte ki magát a Craft Konferencia, melyet a CraftHub magyar csapata szervez. A rendezvénynek idén újra a budapesti Vasúttörténeti Park ad otthont. 

Május 18-19-én rendezik meg ismét a Craft Konferencia techfesztivált, amely most már hagyományosan a budapesti Vasúttörténeti Parkban várja azokat a szakembereket, akik akár fejlesztőként, projektmenedzserként vagy éppen a technológiai területen dolgozó vezetőként szeretnének tájékozódni a legfontosabb globális trendekről, miközben értékes kapcsolatokkal bővítenék szakmai hálójukat.


A program nagy hangsúlyt fektet az alapokra – a hatékony architektúra tervezésre, a kódolás alapvető fogásaira gyakorlati tippekkel –, ugyanakkor olyan területeket is érintenek az elismert nemzetközi szakemberek, melyek akár más irányba is fordíthatják a fejlesztők karrierjét vagy éppen új üzleti lehetőségek kiaknázására sarkallhatják a résztvevő menedzsereket. Colin Breck arról beszél majd előadásában, hogy a Tesla hogyan képes kezelni azt a rengeteg adatot, ami a járművek és a központi szerverek között vándorol, és hogy ebben milyen szerepe van a WebAssembly technológiának. Manuel Pais, a korábban említett Team Topologies nevű keretrendszer egyik megalkotója bemutatja, hogy a módszertan pontosan hogyan segít a szervezeteknek optimalizálni a csapatok közötti együttműködést és kommunikációt.

A közönség hallhat még arról is, hogyan érdemes hozzáfogni a mikroszolgáltatás-alapú rendszerek építéséhez (Sam Newman), de olyan világhírű, szervezetfejlesztéssel foglalkozó szakemberek is érkeznek, mint Joseph Pelrine agilis pszichológus és Linda Rising tanácsadó, aki a változásmenedzsment témakörében tart előadást. A Craft Konferencia programjában idén is középpontban lesz az önfejlesztés: a legváltozatosabb témákból összeállított workshop-sorozat lehetőséget ad arra, hogy a jelentkezők mélyebben is megismerhessenek egy-egy a fejlesztéshez kapcsolódó területet. Patrick Kua világhírű Tech Lead coach mesterkurzusa arról fog szólni, hogy milyen tudásra, eszközökre és szemléletre van szükség ahhoz, hogy egy vezető kiemelkedő teljesítményt tudjon nyújtani és érdemben tudja segíteni a csapatát, Adam Tornhill pedig egészen egyedi módon, egyfajta bűnügyi helyszínelésként közelíti meg a kódolást.

Craft Konferencia

dén először a konferenciával egy időben, azonos helyszínen tartják a nagysikerű CraftHack hackathont is, így a többnyire pályakezdő kódolók lehetőséget kapnak arra, hogy meghallgathassák a programban szereplő előadásokat, részt vegyenek a networking eseményeken és a kiállítói arénában, valamint az élő pitchek során olyan cégeknek mutatkozhassanak be, mint a Tesco Technology, a Continental, az EPAM, vagy a Bosch.

Indulóként május 16-ig lehet jelentkezni a megmérettetésre, és a kiváló lehetőségek mellett jelentős pénzdíjjal is távozhatnak a nyertesek: minden egyes kihívás győztese 1500 eurót, a fődíjas pedig további 3000 eurót vihet haza.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?