A LEGO Pacman játékgépnél ma már nem lesz menőbb a neten

A LEGO Csoport és a Bandai Namco a PAC-MAN, minden idők egyik leghíresebb játéktermi videojátéka 43. évfordulóját ünnepli az új vintage játékgép készlettel.

Az eredetileg 1980. május 22-én a Bandai Namco Entertainment Inc. (korábban Namco) által Japánban kiadott videójáték kulturális ikonná vált. A különböző játékoknak, tévéműsoroknak, zenéknek és sok másnak köszönhetően 40 éve világszerte a popkultúra meghatározó része, ezért a LEGO Csoport úgy döntött, hogy együttműködik a Bandai Namcóval, hogy kockákból megalkotva visszahozza a 80-as évek eme ikonikus klasszikusát. Ez a kollaboráció egy egyedülálló felfedezéshez is vezetett, miszerint a PAC-MAN híres sárga színét anno a LEGO Csoport jellegzetes színe ihlette.


LEGO Pac-Man
Azonnal akarjuk otthonra!

Az új LEGO szett dizájnja a PAC-MAN játéktermi változatát kelti életre, és lehetővé teszi, hogy újra ALKOTHASSUK játék legendás szellemeinek mozgását. Az építők elkészíthetik PAC-MAN, BLINKY és CLYDE nagyméretű színes változatait is, amelyek egy alapon forognak, és a gép tetején vagy külön is kiállíthatók.

Az érmebedobó rész világít, és a játékgép belsejében el van rejtve egy kis női minifigura képe, aki PAC-MAN-t játszik egy játékteremben.

A LEGO VIP tagok a LEGO PAC-MAN játékgép készletet 2023. június 1-től a LEGO.com/PAC-MAN oldalon és a LEGO Store üzletekben is megvásárolhatják, 2023. június 4-től pedig mindenki számára elérhető lesz.

ÉRDEKESSÉGEK A JÁTÉKRÓL:

  1. 1980. május 22-én tartották a játék első tesztjét, ahol a közönség először láthatta a sárga karaktert.
  2. A PAC-MAN sárga színéhez a tervező, Iwatani úr a LEGO ikonikus sárga színéből merítette az inspirációt.
  3. A karakter alakja egy pizzát szimbolizál, amiből hiányzik egy szelet.
  4. A játék 1980. június 29-én jelent meg Japánban – mielőtt a világ többi részén is elérhetővé vált volna.
  5. A 80-as években egy népszerű PAC-MAN rajzfilmet is bemutattak a tévében.
  6. A Buckner & Garcia kiadta a „PAC-MAN Fever” című sláger kislemezt, amely 1982 márciusában a Billboard Hot 100 listájának 9. helyéig jutott.
  7. 1993-ban a floridai Billy Mitchell lett az első ember, aki valaha is elérte a játékban a 3 333 360 pontszámot. A tökéletes pontszám eléréséhez a játékosnak mind a 256 pályát egyetlen hiba nélkül kellett teljesítenie, és el kellett fogyasztania az összes PAC-DOT-ot, gyümölcsöt és szellemet (minden POWER PELLET-et a 4 szellemmel együtt).
  8. 1980-t követő 7 évben 293 822 játéktermi PAC-MAN játékgépet telepítettek, amiért a Guinness World Records a játékot a világ „legsikeresebb érmével működő játékának” ismerte el.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?