Egészen új élmény lesz az Indycar az 5G-vel

Attól, hogy az Indycar zömében a tengerentúlon hódít, még érdemes odafigyelni arra, hogy miként tesz hozzá az élményhez az 5G. 

Tudjuk, hogy az Indycar leginkább az amerikai embereket mozgatja meg, de az ötödik generációs technológia miatt mégis izgalmas, ami ott történik. Mivel 2023. május 28-án (vasárnap) több mint 300 000 szurkolót várnak a 107. Indianapolis 500-ra, a Verizon korszerűsítette az Indianapolis Motor Speedway (IMS) hálózatát, hogy a résztvevők gyorsan és megbízhatóan közvetíthessék és oszthassák meg élményeiket. A Verizon az 5G Multi-View segítségével közelebb hozza a rajongókat az akcióhoz, amely lehetővé teszi a rendezvényen részt vevő rajongók számára, hogy valós időben testre szabhassák a nézési élményt. A versenyt követő felhasználók a telefonjukon hét különböző kameraszög közül válogathatnak, ami új élményként jelentkezik a rendezvényt illetően.


Kép: Sky Sports

J. Douglas Boles, az IMS elnöke szerint a szervezet 1909-es alapítása óta az innováció az egyik legfontosabb küldetés. A Multi-View pedig olyan, hogy mostantól egyetlen fontos pillanatról sem fognak a nézők lemaradni. A Verizon mérései szerint tavaly az eseményen részt vevő ügyfeleik 17 TB adatforgalmat generáltak, és idén még nagyobb felhasználásra lehet számítani. Ezen igény kielégítése érdekében a mérnökök további 4G és 5G szolgáltatást telepítettek a pályán belül, a tribünökön, a 3-as és 4-es kanyarban, valamint a 9-es, 10-es és 11-es kapuknál. A mérnökök többféle spektrumot használtak a korszerűsített szolgáltatások biztosításához. Az 5G esetében a C-sáv, a kiváló lefedettségre tervezett középsávú spektrum, és a mmWave, a prémium, nagy sávú spektrumának kombinációját használja, amely hatalmas kapacitást tesz lehetővé. Hozzá kell tenni, a távközlési vállalat 5G-s rendszere már több ízben bizonyított, hiszen jelenleg 95 különböző versenyhelyszínen biztosít szélessávú kapcsolatot, és több mint 200 millió ember számára érhető el az Egyesült Államokban.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?