Ünnepelted már a Bitcoin Pizza Napját? Ma megteheted!

2010. május 22-én egy programozó 10 ezer bitcoinért vásárolt pizzát, ez volt a történelem első tranzakciója a kriptovalutával. Az eseményt azóta világszerte ünneplik. A Binance idén Nápolyban versennyel, Brazíliában furgonnal, Kambodzsában kóstolással, világszerte pedig online eseményekkel emlékszik meg a Bitcoin Pizza Napjáról.

A Bitcoin Pizza Napját minden év május 22-én tartják meg, hogy megemlékezzenek az első valós kereskedelmi bitcoin-tranzakcióról. Ezen a napon, 2010-ben egy feltehetően magyar származású programozó, László Hanyecz két pizzát vásárolt 10 ezer bitcoinért egy másik felhasználótól. A nemzetközi kriptoközösség azóta is évről évre megünnepli az eseményt.


Mint a Binance, a világ vezető kriptőzsdéje közölte, idén is a maguk különleges módján fognak megemlékezni a jeles évfordulóról, az eddigi sikeres évekről és az új kihívásokat hozó 2023-as esztendő eddigi eredményeiről. A napokban világszerte pizzás tematikájú összejöveteleket tartanak – és hol is lehetne stílszerűbben ünnepelni, mint a pizza otthonában, Olaszországban?

bitcoin pizza
Fotó: Getty Images

A sorozat kezdeteként vasárnap éppen ezért pizzakészítő versenyt rendeztek Nápolyban, ahol a résztvevőket saját Binance pizzával és egyéb finomságokkal várták. A kambodzsai Phnom Penhben egy helyi pizzéria adott otthont egy közösségi találkozónak. Hétfőn hasonló programot szervez a világ legnagyobb kriptotőzsdéje Montevideóban, Bueons Airesben és Mexikóvárosban is. Szerdán Pakisztánban kell egy elrejtett Binance-pizza nyomára bukkanni valahol az országban.  Hétfőn Rio de Janeiróban, kedden Bahreinben, csütörtökön a vietnámi Ho Si Minh-ben, Binance-es pizzafurgonok robognak majd az utcákon. A cég információkat és tippeket oszt meg a pontos helyükről, aki pedig megtalálja a szállítójárműveket, ajándékban részesül. A kolumbiai Bogotában ingyenes pizzát kínálnak új és régi felhasználóknak. A város két pizzériájában az újonnan regisztrált vendégek és a Binance Pay felhasználók ingyenes ebédre jogosultak. Új-Zélandon bitcoin nyereményeket rejtettek el speciális Binance-es pizzás dobozokba.

A pizzanaphoz kapcsolódva online eseményeket és nyereményjátékokat is szervez a Binance világszerte. A felhasználóknak lehetőségük lesz például egy egész éves pizzaellátás megnyerésére.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?