A nyilvánosság segítségét kérik a kutatók egy Marsról érkezett rejtélyes rádiójel megfejtéséhez

Valójában egy szimulált rádiójelről van szó, amit azért hoztak össze a kutatók, hogy az üzenet dekódolásához a nyilvánosság segítségét kérjék. 

Az elmúlt években több, megmagyarázhatatlan észlelést ábrázoló videót is felkapott az internet, melynek valódiságát később az amerikai védelmi minisztérium, a Pentagon is megerősítette. Azóta egyre többször hallani az UFO-kal vagy UAP-okkal kapcsolatos vizsgálódásokról, nem is olyan rég pedig külön kutatócsoportot is létrehozott az amerikai űrügynökség, a NASA amely az UFO-ügyekről szóló jelentéseket vizsgálja ki.


Az idegenek megtalálása mellett az is izgatja a kutatókat, hogy mit kellene tenni egy esetleges kapcsolatfelvétel esetén. A földönkívüli intelligencia megtalálásán munkálkodó nonprofit szervezet, a SETI Institute tavaly ősszel például egy olyan protokoll kidolgozását tűzte ki célul, amely biztonságosan alkalmazható lenne, ha a földönkívüliek kapcsolatba lépnének a Földdel.

földönkívüliek
Fotó: Pixabay

A kutatók most egy újabb érdekes ötlettel rukkoltak elő: Daniela de Paulis művész ötlete nyomán az ESA egy, a Mars körül keringő szondája egy rádiójelet fog sugározni a Földre, egy esetleges, földönkívüliektől érkezett üzenetet imitálva ezzel – írja az Interesting Engineering. Ezt követően az adatokat nyilvánossá teszik, a Sign in Space (Jel az Űrben) kísérlet célja ugyanis az, hogy kiderüljön, vajon képesek lennénk-e megfejteni és értelmezni egy, az idegenektől érkezett rádiójelet.

Magát az adást egyébként egy kutatókból álló csapat állította össze, melynek tagjain kívül állítólag senki nem ismeri a rádióüzenet pontos jelentését.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?