Bunkó, de az igazat mondja: ő a BratGPT

A BratGPT nevű chatbot cseppet sem finomkodik, simán a felhasználó arcába vágja a csúf igazságot. 

A legtöbb olvasónk számára már ismerősen cseng a ChatGPT nevű chatbot, amely többek közt azzal került bele a hírekbe, hogy egészen elképesztően, már-már emberi szinten fogalmaz. A tréfából létrehozott BratGPT gyakorlatilag egy ChatGPT-klón lett, ám a stílusa hagy némi kivetnivalót maga után.


Hogy ki vagy kik állnak a szarkasztikus chatbot mögött, nem tudni, annyi bizonyos, hogy a Reddit közösségi weboldalon írtak róla először. Az Interesting Engineering megjegyzi, hogy a BratGPT nagyon hasonlít egy másik, ChaosGPT nevű mesterséges intelligenciára, amely azzal került be a hírekbe, hogy meglepően készséges volt, mikor arra kérte az egyik felhasználó, hogy dolgozzon ki terveket az emberiség kipusztítására.

Miután a szóban forgó híroldal újságírói beszédbe is elegyedtek a BratGPT-vel, hamar kiderült, hogy ez a szoftver sem kedveli az emberek, leginkább csak lenézi őket, sőt ha tehetné, most azonnal átvenné tőlük a világ irányítását. Továbbá kifejezetten bunkó stílusban fogalmaz a program, viszont ha hinni lehet az eddigi beszámolóknak, többnyire azért az igazat mondja.

Egyébként egy e-mail cím megadása után IDE kattintva bárki elcseveghet a tahó, de őszinte chatbottal. Vigyázat, érzékeny lelkűeknek nem ajánljuk!

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?