Két évre hűvösre kerül a Sonic társalkotója

Yuji Naka már korábban bűnösnek vallotta magát, most pedig úgy tűnik, két évig kivonják a forgalomból a Sonic társalkotóját. 

Yuji Nakát több mint két év börtönbüntetésre ítélték, mégpedig a  Square Enixnél töltött ideje alatt elkövetett bennfentes kereskedelem miatt. Ezt a Denfanminicogamer című japán kiadvány írta meg, és innen vette át számos külföldi oldal. A hírek szerint a tokiói kerületi bíróság ma hozta meg az ítéletet, és a fegyintézetbe küldés mellett komoly pénzbírságot is kapott a nyakába. Védőcsapata igyekszik csökkenteni ezeket a bírságokat. A Sonic társalkotóját ért, bennfentes kereskedelemmel kapcsolatos vádak először tavaly kerültek napvilágra.


Kép: Final Fantasy VII Remake – Reno Gazette Journal

2022 novemberében pedig le is tartóztatták, mert vélhetőleg több ezer részvényt szerzett az Aiming nevű stúdióban közvetlenül azelőtt, hogy nyilvánosságra került volna, a brigád a Dragon Quest Tact című mobiljátékon dolgozik. Egy hónappal később hasonló vád érte, csak akkor több mint 100.00 részvényről volt szó, és az ATeam Entertainment mobilfejlesztő cégben. Akárcsak az előző alkalommal, ez is azelőtt történt, hogy kiderült volna, a stúdió a Final Fantasy 7: The First Soldier című battle royale játékot bütyköli. Nem sokkal később Naka a bíróság előtt elismerte, hogy tudott az Aiming és az ATeam Entertainment be nem jelentett projektjeiről. Naka még 2016-ban érkezett a Square Enixhez, és túl sok mindent nem tud felmutatni a 2021-ben megjelent Balan Wonderlworld-ön kívül. Erre viszont nem igazán lehet büszke, mert a játék finoman szólva pocsékra sikeredett, és talán mindannyian jobban jártunk volna, ha sosem kerül piacra.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?