A mesterséges intelligencia fog tanítani a Harvardon

A következő szemeszterben már egy mesterséges intelligencia (Mi) fog programozást tanítania a Harvardon. 

Az elmúlt időszakban több olyan kutatás is napvilágot látott, amely azt vizsgálta, hogy mely szektorokat fenyegeti leginkább az MI fejlődése, az ugyanis meglehetősen egyértelműnek látszik, hogy idővel a cégek az automatizációt helyezik majd előtérbe a drága emberi munkaerővel szemben. Ezek alapján a tanári pálya mind közül az egyik legveszélyezettebb, olyannyira, hogy már konkrét lépések történtek azirányba, hogyan lehetne a humán tanárokat programokkal helyettesíteni – az  Egyesült Arab Emírségekben például ChatGPT-alapú MI-tanárok fejlesztésén dolgoznak.


Most a Futurism számolt be egy érdekes hírről, miszerint a Harvard Egyetemen a következő évtől már a mesterséges intelligencia is a tanári kar tagja lesz: az MI a programozást fog tanítani a „CS50: Bevezetés a számítógéptudományokba” című kurzus keretein belül. Érdekesség, hogy a hallgatók nem a ChatGPT-től vagy más ismert chatbottól fognak tanulni, erre a feladatra ugyanis egy saját fejlesztésű szoftverrel készült az egyetem, amely a CS50 nevet viseli.

Olyan szoftveralapú eszközöket biztosítunk {a diákok} számára, amelyek a hét minden napján, 24 órában, gyors ütemben támogatják a tanulást, és olyan stílusban, amely egyénileg a legjobban működik számukra” – fogalmazott David Malan, a CS50 professzora az egyik diáklapnak.

Az egyetem állítólag azért döntött a saját fejlesztésű MI mellett, mert a túlságosan fejlett szoftverek, mint a fentebb is említett ChatGPT vagy a GitHub simán elvégeznék a feladatokat a diákok helyett, ami ebben az esetben nemigen lenne célravezető.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?