Közel száz helyen lehet Magyarországon kriptovalutával fizetni

A digitális fizetési rendszerek folyamatos fejlődése és a kriptovaluták terjedése egyre több lehetőséget teremt a mindennapi vásárlásokra. Idehaza közel száz helyen lehet már így fizetni, többek között kutyaiskolában, kávézóban, taxiban, méhészetben vagy éppen alapítványnál. A jövőben pedig további növekedésre számíthatunk.

Ahogy világszerte, úgy Magyarországon is egyre több helyen lehet kriptovalutával fizetni, mind többféle termékért és szolgáltatásért. Az elfogadás egyszerű, és csupán minimális költségeket jelent a vállalkozások számára, ami hozzájárul a fizetési mód egyre növekvő terjedéséhez – hangsúlyozta a Binance. A világ legnagyobb kriptotőzsdéje a Coincolors.co nevű szakportál gyűjtését vizsgálva azt közölte, hogy közel száz helyen lehet már bitcoinnal vagy egyéb kriptovalutával fizetni Magyarországon.


Vendéglátóhelyből egyébként többet is találunk az elfogadóhelyek listáján, például kocsmákat, éttermeteket, bárokat az ország különböző pontjain. Egyre több szállodában és panzióban is van lehetőség a legnépszerűbb kriptovalutákkal fizetni. A listán találtunk például kutyákkal foglalkozó egyesületet, méhészetet, kukatárolót áruló céget, fodrászatot is. Egyre népszerűbb az ügyvédek között is ez a megoldás. Az pedig talán senki számára sem meglepő, hogy több tárhelyszolgáltató, szerverhoszting-hálózat, szoftverfejlesztő cég és online marketinggel foglalkozó vállalkozás is elfogadja a bitcoint, több közülük más kriptovalutát is.

A gyűjtésben a forprofit szervezeteken túl az SOS Gyermekfalvak Alapítvány is megtalálható, ahol bitcoinnal és ethereummal is támogatni lehet a szülők nélkül maradt gyerekeket.

„Mivel adományokból tartjuk fent magunkat, ezért minden olyan platformot szeretnénk biztosítani, ahol támogatóink adományozhatnak számunkra. A kriptovaluta is egy ilyen eszköz, mivel nincs költsége a fenntartásának, így egyértelmű volt, hogy megnyitjuk ezt a csatornát” – nyilatkozta Romet-Balla Ágnes, adománygyűjtési és kommunikációs igazgató.

Fenntartanak egy saját kriptopénztárcát, amire, ha minimum 10 ezer forint összegű adomány érkezik, azonnal átváltják, és az alapítvány bankszámlájukra utalják. Eddig egy nagyobb összegű adomány érkezett már hozzájuk bitcoinban, és befutott több kisebb támogatás is. Mivel összesen körülbelül tíz órába telt elkészíteni a pénztárcát, majd a leszerződés után csak várni kellett, szerintük megérte a befektetett energiát. Maga a Binance is üzemeltet egy jótékonysági szervezetet, ahova kriptopénzt lehet adományozni. A cég szerint ez egy globális trend, szerencsére egyre több hasonló kezdeményezés létezik, ahol így is lehet segíteni.

Kiril Khomiakov, a Binance kelet-közép-európai régiójának vezetője kiemelte: a kriptovaluták elfogadása Magyarországon az innováció és a technológia előrehaladásának jele. A digitális valutával történő fizetés lehetősége nem csupán a vállalkozásoknak kedvez, hanem a felhasználók számára is előnyöket nyújt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?