TikTok Music: jó ebédhez szól a nóta!

A videomegosztó portál tovább bővítette azon országok számát, amelyek lakói részt tudnak venni a TikTok Music bétájának tesztelésében. 

A TikTok további piacokra terjeszti ki új előfizetéses zenei streaming platformját – amely a Music nevet kapta – majdnem két héttel azután, hogy a szolgáltatás először Indonéziában és Brazíliában debütált. A The Verge-gel megosztott sajtóközlemény szerint immár Ausztrália, Mexikó és Szingapúr kiválasztott felhasználói is csatlakozhatnak a mától kezdődő zárt bétateszthez, amely a résztvevők számára három hónapos ingyenes próbaidőszakot biztosít a szolgáltatáshoz. „Ez egy újfajta zenei szolgáltatás, amely egyesíti a platform felfedezésének erejét egy olyan zenei streaming szolgáltatással, amely több ezer előadó több millió zeneszámát kínálja” – közölte a vállalat a sajtóközleményen keresztül. A résztvevő felhasználók az alkalmazás letöltésével csatlakozhatnak a bétához, akár a music.tiktok.com oldalon, akár közvetlenül az Apple App store-ból vagy a Google Play áruházból.


music
Kép: The Verge

A már elindított regionális weboldalakon felsorolt információk szerint a Music előfizetés Ausztráliában havonta 11,99 AUD (8,18 USD), Mexikóban 115 MXN$ (6,87 USD), Szingapúrban pedig 9,90 S$ (7,47 USD) dollárba kerül. Hozzá kell tenni, kedvezményes előfizetésként egyetemi hallgatóknak és családi csomagként is elérhető, legfeljebb hat fiókra. Bár a zenei felület saját külön alkalmazással rendelkezik, az új streaming szolgáltatás egy hagyományos TikTok-fiókhoz is kapcsolható, így a felhasználók a közösségi médiaplatformon keresztül felfedezett zenéket hallgathatják, megoszthatják és letölthetik. Sokak szerint a platformmal már most is komolyan számolni kell a zeneiparban. 2016-os indulása óta számos sláger sikeréhez járult hozzá, segítve a felhasználókat új előadók és zeneszámok felfedezésében a trendek révén. Sok ilyen dal a rivális streaming-szolgáltatások dedikált TikTok lejátszási listáiba kerül összegyűjtésre, így logikus, hogy a TikTok közvetlenül a Spotify, az Apple Music és az Amazon Music ellen akar versenyezni. A vállalat a Sony, a Universal és a Warner zenei részlegével is partnerségben áll, hogy bővítse repertoárját.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?