Ez volt a legelső fotó a Facebookon

Talán senkit sem ér meglepetésként, hogy a Facebook első felhasználója maga Mark Zuckerberg volt, a közösségi oldal alapítója és jelenlegi CEO-ja, de vajon mi volt az első fotó, ami kikerült az oldalra? 

A Facebook a világ legnagyobb ismeretségi hálózata, amely 2004 februárjában indult világhódító útjára. A közösségi oldal története egy Facemash nevű alkalmazással vette kezdetét, amelyet Mark Zuckerberg gimis legjobb barátja, Adam D’Angelo fejlesztett ki az egyetemisták számára. A honlap hatalmas siker lett a hallgatót körében, ezért Zuckerberg úgy döntött, hogy megírja a CourseMatch nevű programot, ami aztán a Facebook létrehozásához vezetett.


Ahogy fentebb is írtuk, a közösségi oldal első felhasználója Zuckerberg volt, valamint az első három ID is hozzá tartozott, de ma már ezek nem léteznek. Mindezek tudatában egyáltalán nem furcsa, hogy a legelső kiposztolt fotón is Zuckerberg látható egy laptop előtt, fejhallgatóval a fején, vízzel és energiaitalokkal körülvéve, miközben épp azon a szoftveren ügyködik, ami hamarosan gyökerestül megváltoztatja az életét – több milliárd másik ember életével egyetemben.

első facebook fotó
Fotó: Tech Smart
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?