A kutatók szerint a galaxisunk közepe málna ízű lehet

Nem mai kutatás, így nem biztos, hogy most is megállja a helyét, mindenesetre érdekes elképzelni, hogy a Tejútrendszer közepe málna ízű – és állítólag olyan szaga van, mint a rumnak. 

A Tejútrendszer közepe tele van rejtélyes objektumokkal, amelyet eltakar a gáz és a por, így a tanulmányozásuk nagy kihívást jelent a kutatóknak. Habár ember még csak a közelében sem járt a galaxisunk középpontjának (és bizonyára egy darabig még nem is fog), a tudósok már évek óta kutatják ezt a területet, és többek közt az is sikerült már kideríteniük, hogy a Tejútrendszer középpontja a Sagittarius (Nyilas) csillagkép irányában található.


Ha pedig valaha is felmerült volna benned, hogy milyen szaga, esetleg íze lehet a galaxisunk közepének, akkor jó hírrel szolgálhatunk, ugyanis nem kizárt, hogy egy évekkel ezelőtt készült kutatás tudja ezekre a választ.

A csillagászok még 2009-ben a spanyolországi IRAM teleszkóp segítségével elemezték a Sagittarius B2 forró és sűrű régiója által kibocsátott elektromágneses sugárzást, és találtak egy etil-formiát nevű vegyületet, amely többek közt a málna ízéért is felelős – írja a The Guardian. Az etil-formiátnak van azonban még egy érdekes tulajdonsága: olyan illata van, mint a rumnak.

Ez persze nem jelenti automatikusan azt, hogy málna íze és rum illata lenne a galaxisunk közepének, de ha mégis, végülis egész kellemes illat lehet odafent.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?