Elon Musk tovább lapátolja a szenet a Twitter bolondvonatának mozdonyába

A Twitter – ami nem mellesleg már inkább X – nekimegy egy olyan szervezetnek, ami a digitális gyűlöletkeltés ellen van. Bravó! 

A Twitter kezd egy kicsit olyan lenni, mint a honi többségi politika, hogy mindig kell valaki, aki ellenségkép lehet. Ezúttal a közösségi felület legújabb célpontja a Center for Countering Digital Hate (Központ a digitális gyűlölet ellen). A platform – immár X néven – azzal fenyegetőzik, hogy beperli a Center for Countering Digital Hate (CCDH) nevű szervezetet a Twitteren megjelenő gyűlöletbeszéddel kapcsolatos kutatásai miatt, amelyek a vállalat szerint elűzik a hirdetőket. A CCDH egy olyan szervezet, amelynek célja, hogy a közösségi médiavállalatok tegyenek valamit a gyűlöletkeltő anyagok online terjedése ellen. Amióta Elon Musk átvette a Twittert, a CCDH számos olyan jelentést tett közzé, amelyek szerint a felület nem védi meg a felhasználókat a gyűlöletbeszédtől. Legutóbbi tanulmányában a CCDH megállapította, hogy a Twitter Blue előfizetői által közzétett gyűlöletbeszédek 99 százaléka ellen semmiféle fellépés nincs.


Twitter|Twitter
Kép: Cnet|Kép: Cnet

Muskék erre úgy reagáltak, hogy a közösségi oldal nagyon komolyan veszi a szólásszabadságot, de azt nem viseli el, ha a CCDH olyan kutatási anyagokat kíván tényként kezelni, amelyek egy hátsó szándék jegyében képződtek. Musk ámokfutása miatt a  Twitter egyik legnagyobb gondja jelenleg a hirdetők, és úgy tűnik, hogy a cég új vezérigazgatójának, Linda Yaccarinónak az a fő feladata, hogy visszaszerezze őket. Ez a per most ezt a célt hivatott segíteni, de lehet, hogy éppen ellenkező hatást ér el. A CCDH elutasította a vállalat állításait a weboldalára feltett válaszában, és szerinte a perrel való fenyegetőzés nem más, mint egy elnyomó, megfélemlítő reakció, amivel a vállalat csak azt támasztja alá, hogy aki mer szólni a felületen található gyűlöletkeltés ellen, az el lesz tiporva.

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?