Megbírságolták Elon Muskot a Twitter székházára biggyesztett villódzó X miatt

Elon Musk cégének fizetnie kell (szó szerint), amiért engedély nélkül helyezett fel egy óriási villogó X betűt a Twitter-székházaként ismert épületre. 

Alig múlt egy hete, hogy hivatalosan is megváltozott a Twitter arculata. A közösségi oldal főnöke, Elon Musk egy fekete alapon fehér X-re cserélte a jól ismert kék madárkát, ami a Larry nevet viselte a világklasszis kosárlabdázó, Larry Bird után. Az online világ után természetesen a való életben is nekiláttak a logók lecserélésének, csakhogy ez már közel sem ment olyan zökkenőmenetesen.


Mi is megírtuk, hogy a San Franciscó-i rendőrség hétfőn megakadályozta, hogy a Twitter székházáról lekerüljön a madárka és az X jel, mert a munkások nem megfelelően jártak el, valamint a szükséges engedélyekkel sem rendelkeztek. Az X végül pénteken kerülhetett fel, de nem élvezhette sokáig a magaslati levegőt, ugyanis San Francisco lakosainak felháborodása miatt néhány nap múlva lekerült az épületről.

A BBC beszámolója szerint a cég pénzbírságot is kapott az eset után, ugyanis kiderült, hogy jogosulatlanul helyezték fel az új logót az épületre. A bírság pontos összege nem ismert, de úgy tudni, hogy többek közt az Építésfelügyeleti Osztály és a Tervezési Osztály vizsgálatainak költségeit is felszámolták a cégnek.

És, ha mindez nem lenne elég, várhatóan több védjegyvita is indul fog az X név miatt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?