Asustor Flashstor 6 NAS teszt – Multimédiakezelés kompromisszumok nélkül

Az Asustor Flashstor 6 FS 6706T NAS egy kiváló hálózati adattároló megoldás otthoni felhasználók és kis irodák számára. Ez a NAS (Network Attached Storage) jó teljesítményt és sokoldalúságot kínál, amely ideális az adatok biztonságos tárolásához, megosztásához és hozzáférhetőségéhez a felhőn keresztül.

Első benyomás

Az Asustor Flashstor 6 kompakt megjelenést és átgondolt felépítést mutat. A készülék műanyag háza ihgényes kialakítású, a formavilága miatt nem kell elrejtenünk, akár az íróasztal környékére, de a nappaliba is nyugodtan elhelyezhetjük, ha épp ott van a legközelebb a router. Nem fog sebhelyként éktelenkedni a hifi állványon sem. A router közelsége azért fontos, mert WI-Fi kapcsolatot nem támogat a készülék.


Teljesítmény és kapacitás

A NAS Intel processzorral és 4GB RAM-mal van felszerelve, amely megfelel a nagyobb fájlok és az adatbázisok feldolgozásához is. Az 1GbE és 10GbE Ethernet csatlakozások lehetővé teszik a gyors és stabil adatátvitelt a hálózaton keresztül, így a felhasználók gyorsan és hatékonyan hozzáférhetnek az adatokhoz.

Az FS 6706T akár hat M2 NVMe SSD meghajtóval is konfigurálható, és lehetőség van bővítő egységek csatlakoztatására is. Ez jelentős tárolási kapacitást és elképesztő sebességet biztosít, ami ideális az otthoni felhasználóknak, akiknek szükségük van nagyobb méretű multimédiás tartalmakra vagy a kis irodákban, ahol fontos az adatok biztonságos tárolása és megosztása.

Rendszer és alkalmazások

Az Flashstor 6 egy könnyen használható operációs rendszerrel, az ADM (Asustor Data Master) rendszerrel van felszerelve. Az ADM intuitív felülete és az alkalmazások széles választéka lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a készüléket személyre szabják az egyedi igényeiknek megfelelően. A rendszer tartalmaz egy beépített médialejátszót, biztonsági mentési megoldásokat, különböző felhőszolgáltatások integrációját és még sok más funkciót, amelyekkel egyszerűbbé és hatékonyabbá válik az adatok kezelése.

Adatvédelem és hozzáférés

Az FS 6706T kiváló adatvédelmi szolgáltatásokat kínál, beleértve a RAID-konfigurációkat és a biztonsági mentési opciókat. Ez megakadályozza az adatok elvesztését és véletlen törlését, így biztonságban tudhatjuk fontos fájljainkat. Emellett az Asustor nyújt lehetőséget a hozzáférési jogok testreszabására is, így biztonságosan oszthatjuk meg az adatokat más felhasználókkal vagy külső partnerekkel.

Miért hasznos az Asustor Flashstor 6 otthoni, vagy small office felhasználónak

Az Asustor Flashstor 6 NAS kiváló választás otthoni felhasználóknak és kis irodáknak egyaránt. Az otthoni felhasználók számára biztosítja a nagy kapacitású tárolást a filmek, zeneszámok és fényképek számára, lehetővé téve a közös hozzáférést a családtagok között.
Olyan külső appokkal, mint mondjuk a Plex, vagy a Roon, ez a NAS egy tökéletes otthoni multimédiás központ lehet, ami az összes digitalizált video- és zenei könyvtárunkat tárolja, kezeli és továbbítja az okostévénk, vagy a hálózatra kapcsolt hifink felé. A kis irodáknak pedig ideális megoldás, mivel biztosítja a hatékony adatmegosztást, a rugalmas hozzáférést és a megfelelő adatvédelmet a kritikus üzleti adatok számára.

Asustor Flashstor 6
A Roon használatával a lehető legkönnyebben hallgathatjuk meg az Asustor Flashstor 6 SSD-in tárolt zenéinket a hálózatra kapcsolt hifi eszközeinken.

Összességében az Asustor Flashstor 6 NAS egy magas szintű és megbízható adattároló megoldás, amely kielégíti az otthoni felhasználók és a small office környezetek igényeit egyaránt. A hatékony teljesítmény, a sokoldalú rendszer és az egyszerű használat miatt az Asustor FS 6706T NAS kiemelkedő választás lehet bárkinek, aki szeretné biztonságosan tárolni és könnyedén elérhetővé tenni az adatokat otthonában vagy irodájában. Annyi, hogy a 220 000 forintos, nem túl baráti árához, ha hozzáteszünk hat komolyabb SSD árát is, akkor már azért elég erős végösszeget kaphatunk.

tetszik plecsni

 • Dizájn
  (4.5)
 • Teljesítmény
  (4.5)
 • Ár/érték arány
  (4)
4.3

Szerintünk

Az Asustor Flashstor 6 egy nagyon jó kis NAS, főleg SSD-kkel telepakolva. Viszont eleve nem egy olcsó darab és bár mennek le az SSD-k árai, azért azokkal együtt már tényleg elég pénztárcagyilkos lehet. Viszont cserébe nagyon halk és boszorkányosan gyors.

Pros

 • Halk
 • Gyors
 • Szép kialakítású

Cons

 • Csak SSD-t fogad
 • Kicsit drága
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
További tesztek

Ezeket olvastad már?