Fedezd fel a világot és mozogj is – Ezek a legjobb geolokációs játékok

A mobiljátékok világa folyamatosan fejlődik, és a geolokációs játékok mostanra egy külön kategóriává váltak. Ezek az alkalmazások a valós világban játszódnak, és a GPS funkciót használják fel ahhoz, hogy a játékosokat különböző helyszínekre vezessék.

Viszont mivel ezek a játékok beágyazott valósággal működnek és szabadtéren kell velük mozogni, két dologra érdemes odafigyelnünk, ha ki akarjuk próbálni őket. A telefon, amire telepítjük, legyen elég gyors, hogy ne szalasszunk el semmit a játékokból és ne is melegendjen túl. A másik pedig a kijelző minősége. Nappal az utcán annyi fény van, hogy egy igazán fényes kijelzős telefont érdemes használnunk, ha nem akarunk csak éjjel játszani, vagy kapualjtól kapualjig osonni a kezünkkel telefonunkat árnyékolgatva, mint valami modern vámpírok.


Mi a játékokat egy Samsung Galaxy Z Fold5 telefonnal próbáltuk ki, aminek amellett, hogy elég fényes, még az átlagnál jóval nagyobb kijelzője is van, így ezzel tényleg élvezet az ilyesfajta játék is.

Íme tehát egy pár kiváló geolokációs mobiljáték, amelyek segítségével felfedezheted a világot, élményeket szerezhetsz a valóságban és mozogva játszhatsz!

Pokémon GO

A Pokémon GO egyértelműen a legismertebb, valós időben játszódó mobiljáték, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy különböző helyeken keressék és gyűjtsék be a Pokémonokat. A játék az egész világon híres lett pár éve, és szinte mindenhol csapatokban mászkáltak az arcuk előtt a telefonjukkal félkómában közlekedő Pokémon-vadászok. Se szeri, se száma nem volt a vicces, vagy veszélyes baleseteknek emiatt a játék miatt.
Annak ellenére, hogy az óriási őrület már egy ideje alábbhagyott, a játék ma is folyamatosan frissül új Pokémonokkal és eseményekkel, amelyeket a valós világ helyszínein lehet felfedezni.

Pokémon GO, geolokációs játékok
A kihajthatós Galaxy Z Folg5 kijelzőjén jóval nagyobb a játékterület.

Ingress

Az Ingress egy sci-fi alapú geolokációs játék, amelyben a két ellenálló csoport versenyez a világ uralmáért. A játékosok különböző helyszíneken találhatnak portálokat és szabadítják fel őket. Az Ingress kiváló módja annak, hogy felfedezzük a városunkat és találkozzunk más játékosokkal. Szóval akár ismerkedési lehetőségnek sem utolsó, hiszen akikkel a játék közben találkozunk, azokkal egy közös érdeklődési területünk már biztosan van.

Jurassic World Alive

A Jurassic World Alive játékban dinoszauruszokat találhatunk és gyűjthetünk be a „valóságban”. A GPS segítségével a játékosok különböző helyeken találhatnak dinoszauruszokat, és részt vehetnek izgalmas csatákban. Ezt a játékot azoknak a gyerekeknek (és Ross Gellernek) ajánljuk, akik imádják a dinókat és úgy gondolják, hogy „Milyen nevetséges dolog már a Pokémon GO, hogy az emberek a telefonjukkal szaladgálnak a városban és nem létező állatokat gyűjtögetnek a beágyazott valóság segítségével.”.

Pokémon GO, geolokációs játékok
Azért ennél többet is mozoghatunk, ha ezekkel játszunk…

Geocaching

A Geocaching egy olyan geolokációs játék, amely a valós világban játszódik, és az eddigiekkel ellentétben való tárgyak keresését és elrejtését foglalja magában. A játékosok térképen találhatják meg a rejtett „geoládákat”, és tetszés szerint hozzáadhatnak újakat is, amiket megtölthetnek a saját szájuk íze szerint bármilyen „kinccsel”. Ez persze hordozhat magában kellemes és kevésbé kellemes meglepetéseket, a ládát elrejtő játékos „humorérzékétől” függően, de induljunk ki abból, hogy akik ilyesmivel játszanak, remélhetőleg nem akarják mások szórakozását elrontani.

Pokémon GO, geolokációs játékok
Akár erdőben is kutathatunk kincsek után.

Landlord

A Landlord játékban a valós ingatlanokat vásárolhatjuk meg, és versenyezhetünk más játékosokkal az ingatlanok bérbeadásáért. A játék a valóságban lévő ingatlanokat használja, és lehetőséget ad az ingatlanbefektetés virtuális világban történő kipróbálására. Ezt a játékot azoknak a fiataloknak ajánlanánk, akik az ingatlanszakmában szeretnének majd elhelyezkedni és egy kis gyakorlatra van szükségük.

Zombies, Run!

A Zombies, Run!, mint azt már a neve is sugallja, nem egy kiscicás, cuki játék. Ez bizony egy izgalmas zombis túlélő játék, amely futásra motiválja játékosokat. A játékban különböző küldetéseket kell teljesíteni, miközben igyekszünk elkerülni a zombikat. Ebben sokat segít, ha a meglehetősen gyorsan mozgunk. A futás közben hallható történetek és zene emeli az élményt, nem is beszélve a nyakunkba lihegő zombik hangjáról.

+1, ami sajnos már nem elérhető: Harry Potter: Wizards Unite

A Harry Potter: Wizards Unite alapjai nagyon hasonlóak voltak a Pokémnon GO-hoz. Ez persze csak addig volt meglepő, amíg ki nem derítettük, hogy a játék fejlesztője ugyanaz a cég. A játékban a mágikus világ részeseivé válhattunk és varázslóként járhattuk be a várost. Különböző lényeket, varázslatokat és varázslóeszközöket találhattunk és ezek használatával, folyamatosan fejleszthettük a varázstudásunkat. Aki még nem unta meg a Harry Potter regények varázslatos világát és szeretett volna egy kicsit kimozdulni otthonról de a való világra még nem állt teljesen készen, mind imádta a játékot, ezért is volt fura, hogy a fejlesztő sajnos lekapcsolta, így ez már nem elérhető sajnos…

Ezek a geolokációs mobiljátékok egyedülálló módon kombinálják a felfedezés és a játék izgalmát. Bárhol is járunk a világban, ezek a játékok lehetőséget adnak arra, hogy új helyeket fedezzünk fel, élményeket szerezzünk a valóságban és egészségesen aktívak maradjunk a mozgás miatt.
Már csak egy jó kis mobil kell tehát, és hajrá! A játékokat megtaláljátok a Google Play és az App Store felületén.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?