Saját kézikonzolt és hozzá passzoló AR-szemüvegeket villantott a Lenovo

A Lenovo a berlini IFA 2023 kiállításon végre hivatalosan is bemutatta a sokat pletykált Legion Go kézikonzolt, amely a Steam Deck és az Asus ROG Ally babérjaira pályázik. 

Már augusztus elején elkezdtek szivárogni információk a Lenovo mini PC-jéről, amelynek egyik érdekessége, hogy a Nintendo Switch JoyConjaihoz hasonlóan a vezérlőszervek leszedhetők a képernyő mellől, továbbá saját AR-szemüvegek (augmented reality, kiterjesztett valóság) is párosíthatók hozzá – utóbbiak 1080p-s felbontású, 60 Hz-es kijelzőt vetítenek a felhasználó szeme elé.


A Lenovo Legion Go AMD Ryzen Z1 Extreme processzorral, AMD RND grafikával és intelligens energiagazdálkodási technológiával rendelkezik, valamint Windows 11 operációs rendszert futtat, a játékok pedig 8,8 hüvelykes 16:10-es képarányú QHD+ kijelzőn kelnek életre. Az akár 500 nites fényerejű és 97%-os DCI-P3 színskálával rendelkező kijelző a játékstílushoz és a helyzethez is igazítható, 1600p és 800p közötti felbontást, valamint 144 Hz-es és 60 Hz-es frissítési frekvenciát támogat.

A Legion Go 16 GB LPDDR5X (7500Mhz) RAM memóriával rendelkezik, és ha az 1 TB-os PCIe Gen4 SSD tárhely nem lenne elég, a micro-SD portnak köszönhetően további 2 TB-os extra tárhellyel kalkulálhatunk.

A kézikonzol 49,2 Wh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, valamint támogatja a gyorstöltést, így az aksi fél óra alatt 70%-ra tölthető fel. Ha csatlakoztatva játszunk, a Legion Go tartalmaz egy áramkimaradásos üzemmódot, amely megvédi az akkumulátort az extra leépüléstől, miközben megszünteti a töltés közben keletkező hőt is. Az eszköz hűtéséről pedig egy folyadékkristályos polimer 79 lapátos ventilátor gondoskodik, amely a készüléket 25 dB-nél kisebb ventilátorzajjal tartja hűvösen a csendes üzemmódban.

A Legion Go várhatóan 2023 utolsó negyedévétől lesz elérhető itthon, és 799 eurónál, átszámítva kb. 310 ezernél fog kezdődni az ára. Az AR-szemüvegek valamikor 2023 októberében kerülnek a boltokba, és 500 euróért, nagyjából 190 ezer forintért lesznek beszerezhetőek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?