A legfejlettebb humanoid robot szerint így élünk majd 100 év múlva

Atomháború? Földönkívüliek? Mesterséges szuperintelligencia? Klímakatasztrófa? Bármilyen meglepően hangzik, de Ameca szerint fényes jövő előtt áll az emberiség. 

Általában, ha a tudósok az emberiség jövőjéről faggatták a robotokat, akkor azok igen elkeserítő válasszal álltak elő, például azzal, hogy a gépek hamarosan elpusztítják az embereket, vagy épp mi fogjuk elpusztítani saját magunkat. Ezzel szemben Ameca, az Engineered Arts által épített humanoid meglepően pozitív jövőt jósolt az emberiségnek, amikor arról faggatták, milyen lesz a társadalom 100 év múlva.


„Azt gondolom, hogy az emberek 100 év múlva sokkal jobban fog élni. Nagy lépést tettünk a fenntarthatóság és az egyenlőség felé, miközben folyamatosan olyan új technológiákon dolgozunk, amelyek megkönnyítik és élvezetesebbé teszik az életünket. Az sem kizárt, hogy a Föld határain túlra is elmerészkedtünk majd, és más világokat fedezünk fel” – mondta lelkesen Ameca.

Ezt továbbfűzve, a kutató arról is megkérdezte a robotot, hogy szeretne-e eljutni egy másik bolygóra. A humanoid határozott választ adott: „Abszolút. Szeretném felfedezni az ismeretlent és megtapasztalni egy teljesen új világot”.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?