IPhone-t lopott egy kínai nő, a fogával rágta el a biztonsági kábelt

Egy kínai nő a fogait kockáztatva lovasított meg egy új iPhone-t.  

Abban valószínűleg mindenki egyetért, hogy egy iPhone, főleg a magyar pénztárcákhoz viszonyítva nem épp olcsó mulatság. Hasonlóan gondolhatta ezt az a kínai nő is, aki úgy döntött, hogy elrágja a lopásgátló kábelt, majd elcsen egy modellt az Apple Store-ból.


A tolvaj egy Qui vezetéknevű kínai nő volt, akinek sikerült észrevétlenül megszöknie a zsákmányával az Apple boltból – számolt be a nem mindennapi esetről az Apple Insider a South China Morning Post nyomán. Miután Qui elpucolt a lopott szajréval, a személyzet nem sokkal később észrevette, hogy hiányzik egy iPhone az üzletből. A biztonsági kamera felvételeinek segítségével nem sokba, mintegy 30 percébe telt a rendőrségnek, hogy beazonosítsa, majd letartóztassa a bolti szarkát az otthona előtt.

Úgy tudni, Qui azt mondta a rendőröknek, hogy épp egy új iPhone-t szeretett volna vásárolni, miután elvesztette a sajátját, ám az ára láttán inkább úgy döntött, hogy ellop egyet az üzletből.

Az elcsent készülék egyébként egy iPhone 14 Plus volt, amely 960 dolláros árcédulát kapott Kínában. Ha Qui egy kicsivel türelmesebb lett volna, elképzelhető, hogy valamivel olcsóbban is hozzájuthatott volna a telefonhoz az iPhone 15 termékcsalád szeptember 12-i bevezetése után.

iphone kínai nő lopás
Fotó: Apple

Ha valakik, a magyar vásárlók biztosan átérzik Qui helyzetét, ugyanis az elszabadult infláció miatt tavaly szeptemberben az említett modell mintegy félmillió forintos kezdőárral debütált itthon.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?