Új szolgáltatással erősödhet a kiberbiztonság a gyártóknál

Az új lehetőség keretében már bizonyított technológiák válnak elérhetővé a cégek számára egy rugalmas szolgáltatás részeként, minimalizálva ezáltal a rendszer sebezhetőségei által okozott leállásokat, a szellemi tulajdon elvesztéséből adódó károkat és egyéb zavarokat.

Az ipari, termelő vállalkozások körében is meghatározó trenddé vált a digitalizáció, azonban a hálózati hozzáféréssel rendelkező szenzorok, berendezések, gyártósorok a hatékonyság növelése mellett a kiberkockázatok megjelenését is magukkal hozták. Ez oda vezetett, hogy a múlt évben például a feldolgozóipart érték a legnagyobb arányban kibertámadások. Ebben a helyzetben a tulajdonosok és cégvezetők egyre inkább felismerik, hogy szükségük van innovatív kiberbiztonsági megoldásokra, amelyek segítenek minimalizálni a rendszer sebezhetőségei által okozott leállásokat, a szellemi tulajdon elvesztéséből adódó károkat és egyéb zavarokat.


A Schneider Electric ezt az igényt felismerve tette elérhetővé új szolgáltatását, a Managed Security Services-t (MSS). A szolgáltatás támogatja a gyártási technológiákat (Operational Technology – OT) működtető ügyfeleket a távoli hozzáférésből adódó megnövekedett kiberkockázatok kezelésében.

kiberbiztonság cégek
Fotó: Pixabay

A Schneider Electric egyike azon globális MSS-szolgáltatóknak, amelyek integrálják a biztonsági felügyeletet és a helyreállítási támogatást, védve a digitális infrastruktúrákat minden vállalatméretben és iparágban. Ez az MSS-megoldás figyelemmel kíséri az ismert kockázatokat, és védi a hálózatokat, rendszereket és adatokat az IT-, OT- és felhőkörnyezetekben – amelyek mindegyike sajátos protokollokkal és támadási vektorokkal rendelkezik. Ez az új szolgáltatás a gyártó szerint segíthet az ügyfeleknek csökkenteni az újonnan megjelenő fenyegetések és kifinomult támadások jelentette kockázatokat, amelyekkel ezek az egyedi műszaki és működési környezetek szembesülnek

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?