A legerősebb iPhone már titán házat kapott

Az Apple bejelentette a legújabb és legerősebb iPhone-jait és az új Apple Watch-okat. Mutatjuk az újdonságokat és az árakat.

Az Apple bejelentette az iPhone 15 és 15 Plus készülékeket, melyekben a nagy újdonság az USB-C port volt. Az Apple egyébként tavaly már megerősítette, hogy az Európai Unió közelgő szabályozásának való megfelelés érdekében átáll az USB-C-re, és az iPhone 15 most az első iPhone, amelyik átállt erre a csatlakozóra.


apple usb-c

Emellet fontos újítás még a dinamikus képernyősziget is, ami amellett, hogy eltakarja a frontkamerát még a legkülönbözőbb információkat is képes megjeleníteni változó méretben.

iPhone 15
A dinamikus sziget sokkal nagyobbra is képes megnőni, ha kell.

Az iPhone 15 ára 799 dollártól indul a 128 GB-os modellért, az iPhone 15 Plus ára pedig 899 dollártól indul a 128 GB-os változatért. 

Emellett a cég bejelentette az eddigi legerősebb telefonját, az iPhone Pro készüléket, ami egy A17-es chippel és titán házzal szerelt telefon, aminek a hátán három kamera is van és ezek közül az egyik egy 120mm-es objektívnek felel meg. A főkamerája 48 megapixeles, csakúgy, mint az iPhone 15-ös modelleknek. A Pro oldalán még az iPhone-ok legelső típusa óta ott lévő némító csúszkát is áttervezték. Egy programozható akciógomb lett itt, ami sok dologra használható, a némítástól, a fotózáson keresztül, a lámpa kapcsolásáig.

iPhone Pro
Itthon nyilvánvalóan jóval drágább lesz.

Az iPhone Pro 1000 dolláros induló árral érkezik majd amerikában.

Ezek mellett bejelentésre kerültek még az új okosórák, amik szintén kaptak újításokat, mint például a két ujjas gesztusvezérlés. Ez az egykezes használatot segíti, mert az órát viselő kéz két ujjával „pöcögtetve” lehet irányítani az órát. De a fényerő a duplájára emelkedett és teljes egészében újrafelhasznált óraszíjat is kapunk.

apple watch
Van itt minden, mint a jó boltban.

Ez pedig az Apple Watch Ultra „tudáslistája”:Apple Watch Ultra

Az Apple Watch Series 9 alumíniumból rózsaszín, csillagfény, ezüst, éjfél és termékvörös színben lesz kapható, a rozsdamentes acélból készült változatok pedig arany, ezüst és grafit színben lesznek elérhetőek. Az Apple Watch Series 9 szeptember 22-én lesz elérhető, és 399 dolláros áron indul.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?