Honda Motocompacto: azoknak, akik elektromos bőröndön mennének munkába

A Honda Motocompacto nagyjából megmutatja azt, hogy milyen lenne egy elektromos kismotor és egy bőrönd részeg éjszakájának szerelemgyereke. 

A Honda a Motocompacto képében a nyolcvanas években gyártott Motocompo robogói előtt kíván tisztelegni, másodsorban pedig egyfajta súlyzós edzésnek is jó a szerkezet. Legalábbis abban az esetben, ha nem tudjuk saját lábán gurítani, és fel kell kapni, hiszen közel 20 kilós tömege nem a pehelysúlyú kategóriába sorolja.


motocompacto
Kép: Electrec

Maximális sebessége az elektromos rollerek túlnyomó részéhez hasonlatos, tehát 25 km/h, egy töltéssel pedig 20 kilométerre jut el. A markolatok és az ülés színe barna bőrre hajaz, de arról nincs infó, hogy valójában milyen anyagból készültek. A beépített LED-kijelző leegyszerűsítettnek és jól leolvashatónak tűnik, de nem túl sok funkció érhető el rajta, és olvasható le róla.

Forrás: Electrec

Ugyanakkor a Bluetooth-kapcsolat lehetővé teszi a csatlakozást a telefonos alkalmazáshoz, ahol lényegesen több információt szívhatunk magunkba, illetve babrálhatunk a beállításokban is. Összehajthatósága miatt kis helyen elfér, akár fel is vihetjük, hogy az irodánkban, a cég pénzén töltsük, csak hát ugye akkor kalkulálni kell a súlyával.

motocompacto
Kép: Electrec

A Honda szerint a Motocompacto tökéletes a városokban és a főiskolai kampuszokon való közlekedésre. Kényelmes üléssel, biztos fogású lábtartókkal, fedélzeti tárolóval, digitális sebességmérővel, töltésmérővel és kényelmes markolattal rendelkezik, mivel a gyártó a tervezésnél elsődleges szempontként a motoros kényelmét jelölte meg. A minimotort a tengerentúlon 995 dollárért lehet majd megvenni, valamikor November tájékán.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?