Továbbra is jó komája egymásnak a Microsoft és az Oracle

A Microsoft lesz az egyetlen olyan szolgáltató (magán az Oracle-ön kívül), amely Oracle felhőalapú adatbázis-szolgáltatásokat fog nyújtani. A két vállalat szoros partnersége révén egyszerűbb lesz a felhőbe költöztetni applikációkat, és lehetővé válik több felhő-architektúra egyidejű, egy közös felületről történő használata. 

 Az Oracle és a Microsoft bejelentette az Oracle Database@Azure szolgáltatás elindítását, amely a Microsoft Azure adatközpontjain keresztül biztosít közvetlen hozzáférést az Oracle felhőinfrastruktúrájára épülő Oracle adatbázis-szolgáltatásokhoz. Mint írják, az Oracle Database@Azure egyszerre képes az Oracle Database szolgáltatások összes előnyét nyújtani a teljesítmény, a kapacitás és a terhelhetőség terén, miközben a Microsoft Azure biztonságát, rugalmasságát is biztosítja, például az olyan világszínvonalú MI-alapú szolgáltatásokban, mint az Azure OpenAI. A szolgáltatásoknak ez a kombinációja még nagyobb rugalmasságot kínál az ügyfeleknek abban a tekintetben, hogy hol szeretnék futtatni a folyamataikat. Mindezeken túl hatékonyan működő digitális környezetet is biztosít, amely egyszerűbbé teszi a felhőszolgáltatások igénybevételét és kezelését az Oracle Database és az Azure szolgáltatásain belül.


Az Oracle Database@Azure elindításával az Oracle és a Microsoft segít ügyfeleinek felgyorsítani a felhőbe történő migrációt. Így korszerűbb informatikai környezetet alakíthatnak ki, élhetnek az Azure-hoz kapcsolódó infrastruktúra, eszközök és szolgáltatások nyújtotta előnyökkel.

Többféleképpen is a felhőbe költöztethetik az Oracle adatbázisukat, élvezhetik az Oracle adatbázis szolgáltatásokra jellemző teljesítményt, hatalmas kapacitást, elérhetőséget, számos funkciót és ezek kedvező árszabását.
Másfelől az Azure adatközpontok egyszerű használhatóságot, biztonságot, gyors adatfeldolgozást és közös működési környezetet biztosítanak. Az új szolgáltatás lehetővé teszi új felhőalapú alkalmazások fejlesztését, amelyhez az OCI és az Azure technológiái nyújtanak hathatós segítséget, ideértve a legújabb mesterséges intelligencia alapú szolgáltatásokat is.

microsoft oracle

Az új szolgáltatás egyetlen, integrált felületről teszi lehetővé az Azure-on belül az Oracle adatbázisok futtatását és kezelését. A szervezetek ezáltal még több területen használhatják ki a felhő nyújtotta előnyöket úgy, hogy közben támaszkodhatnak a már meglévő képességeikre és szaktudásukra, az Azure portálon belül pedig egyszerre használhatják az Oracle és a Microsoft szolgáltatásait.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?