A Huawei ismét szorítóba lép a középkategóriában

A Huawei egy ideje már kívülről nézte a középkategória 5G-s piacát, de most nagyon úgy tűnik, hogy ismét bele szeretne szólni a folyamatokba. 

Újabb jelét láthatjuk annak, hogy a Huawei kivágta az őt körülvevő szankciós hálót, és elkezdi magát visszahelyezni az 5G-képes eszközök piacára. A kínai IT Times szerint ugyanis már akár a következő hónapban piacra dobhat egy olyan készüléket, ami a középkategória vevőit célozza meg. Az ipari beszállítói láncokra hivatkozó forrás azt írja, hogy a Nova ötödik generációs technológiát kezelni képes változatáról van szó, ami ha esetleg nem is októberben, de novemberben mindenképpen a boltokba kerül.


huawei
Kép: Ilyen a váratlanul piacra dobott Mate 60 Pro – Phone Arena

Ahogy írtuk is a cikk elején, ez a fordulat azért fontos, mert véget vet annak a helyzetnek, amit 2019-ben Donald Trump teremtett. Az akkori kormányzat erősen korlátozta (fogalmazzunk így) a Huawei hozzáférését a legfejlettebb mobilok gyártásához nélkülözhetetlen chipekhez. Ezért volt fontos történés a nemrégiben szinte a semmiből előbukkanó Mate 60 Pro, amit elvileg egy kínai gyártású, 7 nanométeres szív hajt, amire egyebekben senki nem számított volna, ismerve a szankciós környezetet.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?