Újabb streamingszolgáltató döntött úgy, hogy enged a reklámok csábításának

Az utóbbi időben egyre többet lehet hallani arról, hogy a különböző streaming oldalak új, olcsóbb csomagot vezetnek be, amelyeken már a reklámok is helyet kapnak. Nos, úgy tűnik, hamarosan az Amazaon Prime Video is beáll a sorba. 

A streamingszolgáltatók közül elsőként a Netflix állt elő azzal az ötlettel, hogy létrehoz egy olcsóbb csomagot, ahol a reklámok is jelen vannak. Bár a bejelentést kezdetben nagy közfelháborodás övezte, nem sokkal később a konkurencia is követne kezdte a példáját, és a Disney+, valamint az HBO Max is előrukkolt olcsóbb, reklámokkal tűzdelt csomagokkal. Újabban pedig az Amazon Prime Video jelentette be, hogy jönnek a reklámok a platformra.


Az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban és Németországban élő előfizetők már jövő év elejétől láthatnak majd hirdetéseket az oldalon, hacsak nem fizetnek elő a „hirdetésmentes” csomagra – számolt be a BBC. A reklámmentes verzióért az alap előfizetésen kívül további 2.99 dollárt (azaz nagyjából ezer forintot) fognak elkérni az USA-ban – más országok díjszabásairól egyelőre nem esett szó.

Jelenleg egy Prime-előfizetés, amely a streamingszoláltatáson felül egynapos kiszállítást biztosít az ügyfeleknek az Amazonról, havi 8,99 fontba kerül az Egyesült Királyságban, ami átszámítva körülbelül 4 ezer forintnak felel meg. Magyarországon ezzel szemben igen kedvezően, mindössze havi 899 forintért fizethetünk elő az Amazon Prime Videóra.

amazon prime videó reklámok
(Fotó: Future)

A cég elmondta, hogy néhány héttel a hirdetések bevezetése előtt felveszi majd a kapcsolatot az előfizetőkkel, hogy tájékoztassa őket arról, hogyan tudnak feliratkozni a hirdetésmentes lehetőségre, ha szeretnének. A BBC megjegyzi: az élő sportmérkőzések továbbra is tartalmazni fognak hirdetéseket még azok számára is, akik a reklámmentes csomagra fizetnek elő.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?