Vigyázat! A rendőrségre hivatkozva küldözgetnek SMS-eket a csalók

A rendőrség nevében, általában parkolási bírságra hivatkozva próbálnak tisztességtelen módszerekkel pénzhez jutni a csalók. 

Sajnos egyáltalán nem ritka jelenség, hogy adathalász bűnőzök különféle hivatalos szervekre, például a rendőrségre hivatkozva igyekeznek megszerezni mások személyes és bankkártyaadatait. Ezúttal be nem fizetett közigazgatási bírságról szóló sms-ekkel próbálják lépre csalni a gyanútlan személyeket – figyelmeztet az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata.


A Police.hu-n megjelent közlemény szerint a csalók visszaélnek a nevükkel, és be nem fizetett közigazgatási bírságra, többnyire tilosban parkolásra hivatkozva próbálnak rászedni minket a már bevált linkre kattintós módszerre.

A rendőrség figyelmeztetése szerint az érintettek feltétlenül töröljék az üzenetet, és véletlenül se kattintsanak a veszélyes honlapra  – www.ugyintezespolice-hu.com -, amely a Rendőrség Ügyintézési Portálját hivatott imitálni.

rendőrség csalók sms
Fotó: police.hu

Érdemes megjegyezni, hogy a fenti link a hivatalos cím ismerete nélkül is gyanús lehet a szemfülesebbek számára, ugyanis „.com”-mal végződik és nem pedig „.hu”-val, ahogy az a magyar állami szervek weboldalainál lenni szokott, valamint a rossz helyesírás, szokatlan szóhasználat is az adathalászat egyik szembetűnő jele.

A rendőrség felhívja a figyelmet arra is, hogy e-ügyintézési portáljukat kizárólag a https://ugyintezes.police.hu/ honlapcím beírásával lehet elérni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?