Novembertől a Disney+ is lecsap az illegális jelszómegosztókra

Véget vet a jelszómegosztásnak a Disney+, a kanadai felhasználókat már figyelmeztették is a változásról. 

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a Netflix jelszómegosztás elleni küzdelmét látva a Disney+ is vérszemet kapott, és augusztusan bejelentette, hogy már dolgoznak azon, milyen módszerekkel korlátozzák a jelszómegosztás lehetőségét a platformon. Mindez pedig hamarabb megvalósulhat, mint azt sokan gondolhatták, eddig ugyanis úgy lehetett tudni, hogy a szigorítás csak 2024-ben lép majd életbe, de a Mickey egeres vállalat már a jövő hónapban elkezdhet lecsapni a jelszómegosztókra – legalábbis Kanadában.


A kanadai felhasználók egy levelet kaptak a fiókjukba, amelyben arról tájékoztatták őket, hogy november 1-jétől nem oszthatják meg az előfizetésüket a háztartásán kívül „hacsak a szolgáltatási szint másként nem engedélyezi” – írja a Variety. A cég arról is tájékoztatta az ügyfeleit, hogy amennyiben úgy ítélik meg, hogy az előfizető megsérti a jelszómegosztásra vonatkozó szabályt, korlátozhatják vagy megszüntethetik a szolgáltatáshoz való hozzáférését.

disney+ jelszómegosztás
Fotó: What’s on Disney+

Bár a közlemény nem részletezi, hogy milyen opciókat kínál a cég a jelszómegosztás helyett, de a szöveg állítólag azt sugallja, hogy készülnek valamiféle lehetősséggel  – a netflixes felhasználók például 990 forintos havi áron tudnak a fiókjukhoz vendégfelhasználót adni.

Eközben, szintén november 1-jétől, a cég bevezeti a Disney+ hirdetésekkel támogatott csomagját is Kanadában (7,99 dollár/hó), valamint az Egyesült Királyságban és nyolc európai országban.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?