A Huawei vezeti az 5G szabadalmi versenyt

Meglehet, hogy a Huawei több országban is tiltólistán van az 5G-t illetően, ettől függetlenül a technológiával kapcsolatos szabadalmak terén mégis éllovas.

A LexisNexis nevű jogi és szabályozási információkat szolgáltató vállalat szerint az elég komoly versenyt jelentő 5G-s szabadalmak piacán a Huawei az első, maga mögé utasítva a Qualcommot, és a Samsungot is. A LexisNexis egyébként mennyiségi és minőségi ismérvek mentén állította fel a listát, bár hozzátette, hogy az átláthatóság hiánya miatt nehéz meghatározni a mennyiségeket és a piaci részesedéseket. Fontos azt is tudni, hogy a vállalat szakemberei a bejelentett 5G szabadalmak 10-20 százalékát minősítette valóban alapvetőnek. A kínai óriás mögött az első tízben ott van még az Ericsson, a Nokia, az LG Electronics, a ZTE, az Oppo, az NTT és az InterDigital is.


huawei
Fotó: flickr

Globálisan az USA volt a vezető régió több mint 28 000 megadott 5G szabadalomcsaláddal, amelyet Kína követett mintegy 26 000, majd Európa közel 15 000 szabadalommal.  2023 júliusára a bejelentett 5G szabadalomcsaládok száma több mint 60 000-re nőtt, ebből mintegy 30 ezret Európában vagy az Egyesült Államokban adtak ki, és évente körülbelül 5000-rel nő. Az pedig, hogy miért vezethet a Huawei az ötödik generációs technológiák szabadalmának terén, elég egyszerű. Attól, hogy több országban is mellőzik a kínai óriást, a saját területén, és a tőle el nem zárkózó államokban még alkalmazzák a megoldásait, azokat pedig valahogy ki kellett fejleszteni.

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?