Az Apple valami új akkumulátor technológiát bütyköl

Nem nehéz belátni, hogy van létjogosultsága az Apple munkálkodásának, hiszen az 5G és a vele együtt járó combosabb akkumulátorok, valamint egyre gyorsabb töltések fejlettebb akkumulátorokat igényelnek. 

apple akkumulátor
Apple akkumulátor kutatás

Manapság, amikor a fél világ – amint van egy üres perce – a mobilját bámulja, és maguk a telefonok is messze túlmutatnak az alapfunkciójukon, lényegesen komolyabb akkumulátorokra van szükség, mint akkor, amikor egy Nokia 3310 (amiből egy példány négy napig volt egy férfi gyomrában) hét napig bírta egyetlen töltéssel, mert a beszélgetésen kívül maximum kígyóztunk vele. Ezért van az, hogy az Apple egy új akkumulátor technológián dolgozik, mert bár a vállalat a gyártást általában külső cégekre bízza, a kutatás-fejlesztés mindig házon belül zajlik. A forrás szerint az almások új anyagokkal – nikkel, kobalt, mangán és alumínium – kísérleteznek a katódok számára.

apple
Kép: GSMArena

Ezzel az új megközelítéssel a szilíciumtartalom is jelentősen nőni fog. Hozzá kell tenni, hogy a szilícium kitágul, amikor töltés közben felmelegszik, de az Apple megtalálta a módját a probléma kiküszöbölésének. Az új katódkeverék jobb akkumulátorsűrűséget (értsd: nagyobb kapacitás azonos térfogat mellett) és gyorsabb töltést ígér. Az Apple valószínűleg szén nanocsöveket (CNT) fog használni vezető anyagként, ami tovább növeli az akkumulátor teljesítményét. Úgy tudni, hogy, az első készülékek, valószínűleg iPhone-ok, amelyek az új akkumulátortechnológiával rendelkeznek, már 2025-ben piacra kerülnek. Ez azt sugallja, hogy a fejlesztés már rég nem a korai szakaszban van, és messze nem gyerekcipőben jár.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?